Олімпійський чемпіон з важкої атлетики Лаша Талахадзе разом зі збірною Грузії прибув до Кам'янця-Подільського. Тут відбудеться підготовка до Олімпіади в Токіо.

Про це повідомила прес-служба Федерації важкої атлетики України.

Зазначається, що спортсмен до змагань готуватиметься три тижні. Також на тренувальний збір до міста України приїхала збірна Грузії. Відомо, що Олімпійські ігри проходитимуть літом поточного року.

Зокрема, збірна проводить свої тренування в СК «Епіцентр». Крім того, там проводилися підготовки австрійців, естонців, представників Латвії, Хорватії, Норвегії.

Президент Федерації важкої атлетики України Олександр Герега зазначив, що до України приїхала найсильніша збірна світу. В її складі — спортсмен, який зібрав найбільше титулів та котрий жодного разу не знав поразки.

«Протягом трьох років ми вели з ними перемовини, і це таки сталось! Заради цієї події варто було збудувати спорткомплекс в Кам’янці-Подільскому. Після появи в нас Лаші Талахадзе охочих їхати до СК «Епіцентр» буде значно більше», — додав Олександр Герега.

Відомо, що Лаша Талахадзе тричі ставав чемпіоном світу та двічі чемпіоном Європи з важкої атлетики у ваговій категорії понад 100 кілограмів. Під час минулих олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, які проходили чотири роки тому, спортсменів Грузії став володарем золотої нагороди.

Крім того, він встановив олімпійський рекорд та рекорд світу. При цьому, набрав у поштовху 473 кілограми.Минулого року під час чемпіонату світу чоловік встановив новий рекорд – 484 кілограми.

Коментарі

Популярні новини