Кам’янчани з роботою по операції «Джміль» отримали 95 балів у щорічному Всеукраїнському еколого-натуралістичному поході «Біощит-2019».

Про це повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

Переможцями конкурсу, за підсумками журі, стали Герасимова Софія, Юрчук Олександра, Щербань Владислава та Марусій Христина. Учні 7-А класу навчально-виховного комплексу №3 у складі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та гімназії Кам’янець-Подільської міської ради провели інвентаризацію та паспортизацію мурашників.

Кам’янчани стали переможцями Всеукраїнського екологічного конкурсу

Зазначається, що діти були нагороджені Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти та науки України за кращі показники проведеної роботи.

Відомо, що керівником дослідження була вчителька біології Лісова Галина Йосипівна. Сказано, що всі конкурсанти провели освітню робота під керівництвом їхніх очільників.

Учні опрацьовували літературу, створювали брошури, реферати, організовувалися перегляди документальних кінофільмів про життя комах. Молодші класи, як зазначається, підготували виставки малюнків та вікторини. Були проведені й конкурси на кращу розповідь чи авторський вірш.

Кам’янчани стали переможцями Всеукраїнського екологічного конкурсу

Додамо, що цей конкурс проводитись кожного року. Метою якого є залучення до досліджень та практична діяльність учнів у методах захисту природи. Зокрема, садів, лісів та сільськогосподарських культур від шкідників.

Крім того, спостереження та дослідження зорієнтовані на поширення знань про користь безхребетних та їх важливу роль комах в екосистемі. А також регуляції чисельності шкідливих комах, запиленні рослин, ґрунтоутворенні; підвищення стійкості лісових насаджень.

Коментарі

Популярні новини