На території Кам'янця-Подільського функціонують 8 закладів культури: міський Будинок культури, державний історичний музей-заповідник, централізована бібліотечна система, дитяча музична школа ім. Ф. Ганіцького, дитяча художня школа, дитяча хорова школа, дитяча школа мистецтв та школа мистецтв навчально-виховного комплексу №9 ім. А. Трояна.

Як інформується у звіті про реалізацію Стратегії розвитку галузі культури міста Кам’янця-Подільського до 2020 року «Культурна столиця Поділля», у 2019 році у міський Будинок культури було придбано комплект гардеробного обладнання на суму 495,0 тисяч гривень за кошти бюджету розвитку.

Шляхом платних послуг міського Будинку культури придбано ноутбук — 26,0 тис. грн, крісла офісні — 7,8 тис. грн, меблі для робочих кабінетів — 8,4 тис. грн, дзеркала для хореографічного класу — 6,6 тис. грн, переговорний пристрій — 11,7 тис. грн, штучна ялинка — 15,8 тис. грн.

Коштами централізованої бібліотечної системи придбано та встановлено 2 вікна та двері в бібліотеці-філії No 7 — 18,6 тис. грн, здійснено замір опору ізоляції електромережі приміщень бібліотек — 2,5 тис. грн.

Кошти, виділені на розвиток культури Кам’янця-Подільського у 2019 році

З коштів загального фонду міського бюджету здійснено технічне обслуговування та перезаряджання вогнегасників — 0,1 тис. грн, просочення вогнетривким розчином дерев’яних конструкцій даху приміщення центральної бібліотеки імені Костя Солухи та бібліотеки-філії No 6 — 26,3 тис. грн, здійснено замір опору ізоляції електромережі — 4,0 тис. грн.

Також здійснено капітальний ремонт санвузла приміщення центральної бібліотеки імені Костя Солухи — 79,3 тис. грн та бібліотеки-філії No 6 — 183,2 тис. грн з коштів бюджету розвитку.

У 2019 році з бюджету розвитку виділено 200,0 тис. грн на виготовлення консерваційного даху пам’ятки архітектури національного значення «Башта водяна». На реставрацію пам’ятки архітектури «Мури Фортеці» виділено кошти цільового фонду в сумі 270,8 тис. грн та з бюджету розвитку в сумі 729,2 тис. грн.

З цільового фонду міського бюджету виділено 963,0 тис. грн на реконструкцію гаражів під громадську вбиральню в Старому місті за адресою пл. Польський ринок, 18б.

В дитячій художній школі закуплено нові стільці в аудиторію для учнів — 7,8 тис. грн, встановлено бойлер для нагрівання води — 2,4 тис. грн, проведено заміну умивальників, кранів, трубопроводу, та електропроводки — 6,5 тис. грн. Також проведено поточні ремонтні роботи в коридорах та аудиторія двох корпусів школи — 1,7 тис. грн, фарбування фасаду корпусу No 2 — 0,5 тис. грн.

Кошти, виділені на розвиток культури Кам’янця-Подільського у 2019 році

З метою модернізації матеріально-технічної бази дитячої школи мистецтв у 2019 році придбано коштом бюджету комплект комп’ютерної техніки — 15,950 тис. грн, 25 одиниць вікон — 99,9 тис. грн, розпочато капітальний ремонт систем опалення, водопостачання, водовідведення та санвузлів — 100,0 тис. грн. З спец коштів було придбано 4 вікна та 1 двері — 17,5 тис. грн.

З коштів, отриманих від роботи класів самоокупності придбано матеріали для оновлення центрального входу школи, проведено поточний ремонт приміщень школи, замінено світильники та лампи у класі хореографії та образотворчого мистецтва. Також придбано 10 стільців на загальну суму 4,5 тис. грн.

Адміністрацією та трудовим колективом дитячої хорової школи у 2019 році проведено поточний ремонт будинку — 10,0 тис. грн. Додамо, що 2020 року на культурно-мистецькі заходи виділено 4500,0 тисяч гривень.

Коментарі

Популярні новини