Туристи з 50-ти країн світу відвідали Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник протягом 2019 року. У минулому році у Старому замку одружилося 305 пар. Громадяни України були здебільшого з Хмельницької, Вінницької, Тернопільської та Чернівецької областей.

Про це повідомляє пресслужба музею-заповідника.

Найбільше відвідувачів, як зазначається, побувало саме у Старій фортеці. За словами працівників, протягом року шість об’єктів історичного місця відвідало понад 200 тисяч туристів.

У Галереї мистецтв побувало біля 9 тисяч відвідувачів, у Виставковій залі — 2615, у Музеї старожитностей — 4267, у ТІЦ — 5796, проведено 2134 екскурсій.

Сказано, що найпопулярнішим місцем став Старий замок, на всіх інших об’єктах туристів спостерігалося в рази менше. З офіційних даних також відомо, що послугами туристично-інформаційного центру скористалася біля двох тисяч іноземців з майже 80 світу.

У стінах Старої фортеці протягом 2019 року поєдналось 305 пар

Найбільше подивитися Кам’янець-Подільську фортецю приїжджають туристи із сусідньої Польщі. Туристично-інформаційним центром користувалися громадяни Великобританії, Німеччини, Канади, США, Франції та Нідерландів.

У 2019 році співробітники музею організували 4 історичних фестивалі. Стара фортеця зустріла біля 75-ти військово-історичних реконструкторів, зокрема, з Польщі та України.

Всі охочі могли побувати на турнірних змаганнях між рицарями та зброєносцями, а також побачити як виглядають змагання стрільців з луку. На фестивалі «Остання столиця» відтворилась реконструкція бою Дієвої Армії УНР, Збройних сил Півдня Росії та Революційної повстанської армії Махна на День Незалежності.

Вулицями Кам’янця-Подільського в цей день їздили історичні автомобілі тієї епохи. Родзинкою фестивалю «Schola militaria» стало відтворення першого польоту монгольф'єра на теренах України.

Новим у 2019 році став захід «Ruthenica Medievalis 2020». На ньому було відтворено матеріальну культуру та одяг Західної та Східної Європи 14-15 століття. А також проведені рицарські бої, середньовічні ігри, лучний турнір, майстер-класи з історичного фехтування.

Коментарі

Популярні новини