Студенти-реставратори на захисті магістерських робіт «відродили» старовинні картини.

Як повідомила прес-служба Кам’янець-Подільського державного історичного музея-заповідника в Facebook, на захисті студентами були репрезентовані декоративне поліхромне різьблення, а також копії живописних картин.

Загалом студенти К-ПНУ імені Івана Огієнка за десять років вернули до життя майже двісті старовинних полотен. Зазначається, відреставровані полотна знаходяться у Галереї мистецтв. [img hint=На Кам'янеччині відреставрували одинадцять старовинних картин.]id:268[/img]

Старовинний образ святого Стефана вже передали до кафедрального костелу святих Петра і Павла. 26 грудня, у День святого Стефана, відновлений образ знову займе своє місце у сакральному просторі храму.

Додамо, що на території України після Другої світової війни велика кількість історичних пам’яток була зруйнована. З 1946 року Рада Міністрів УРСР утворила спеціальний Трест із будівництва монументів і реставрації пам'яток архітектури, який назвала «Будмонумент».

Саме від нього потім утворилася «Укрреставрація». У їх складі були створені спеціалізовані майстерні, зокрема, архітектурно-проектна, скульптурна, монументального живопису, реставраційна.

[img hint=На Кам'янеччині відреставрували одинадцять старовинних картин.]id:269[/img]

За підрахунками ННДРЦУ, наразі, в Україні нараховується майже двісті реставраторів, які мають атестацію. Їхня підготовка професійного реставратора триває майже дванадцять років. Раз на п'ять років вони підтверджують свою кваліфікацію.

Найбільші реставраційні майстерні знаходяться переважно у великих містах. Головним осередком реставраційної справи є Національний науково-дослідний реставраційний центри України в Києві. Його філії також є в Харкові, Львові та Одесі.

Коментарі

Популярні новини