Кам’янець-Подільський закупить комп’ютерну техніку та оргтехніку у зв’язку з впровадження медичної реформи на загальну суму 4 035 500 грн.

Відповідне рішення було прийнято на 83 сесії скликання.

Планується закупити 173 комп’ютерів в комплекті на загальну суму 3 мільйони гривень. А також 109 лазерних принтерів — 709 тис. грн та чотири багатофункціональних пристроїв — 40 тис. грн.

Фінансування проєкту планується коштом бюджету розвитку міста. Придбання обладнання передбачені для «Кам’янець-Подільської міській лікарні», «Перинатального центру», «Лікувального діагностично-консультативного центру» та «Дитячого медичного центру».

Нагадаємо, в Україні відбувається процес масштабного реформування медичної галузі. Основним принципом є зміни механізмів фінансування галузі, введення оплати за надану медичну послугу, ведення лікування відповідно до протоколів надання медичної допомоги.

Міські лікарні Кам’янця-Подільського отримають нову оргтехніку

Всі ці процеси повинні обліковуватись і контролюватись через відкритий програмний інтерфейс (АРI). Центральна база даних містить реєстри медичних установ, лікарів, пацієнтів, а також необхідну інформацію про них.

У 2020 році, згідно з медреформою будуть створені такі послуги: спеціалізовану амбулаторну, первинну, спеціалізовану стаціонарну, паліативну, реабілітаційну та екстрену допомогу.

Медзаклади укладатимуть контракти НСЗУ. Тому пацієнти знатимуть, які послуги є безплатними. Верховною Радою України буде затверджено перелік послуг та їхня вартість.

Коментарі

Популярні новини