27 грудня 2019 року у Кам’янці-Подільському на засіданні виконавчого комітету затвердили технологічну накатку соціального маршруту для перевезення дітей з особливими потребами на навчання.

Про це на сторінці Facebook написав міський голова Михайло Сімашкевич.

Зазначається, що на засіданні також спільно з батьками затвердили графік руху та розташування зупинок. Відсьогодні спеціальний автобус працюватиме в тестовому режимі, а офіційно на маршрут виїде 13 січня 2020 року.

Виконком Кам’янця-Подільського затвердив соціальний маршрут

Сказано, що загалом розглянули близько 80 питань. Серед них — надання матеріальної допомоги малозабезпеченим. Як відомо, відбулися зміни в штатному розписі. Тепер з’явиться посада гіда-перекладача в туристично-інформаційному центрі та фахівця з публічних закупівель в управління освіти і науки, оскільки передбачається збільшення кількості проведення цих процедур до семи тисяч в рік.

Також мер міста зазначив, що офіційно переселили амбулаторію сімейної медицини для медиків і мешканців селища Жовтневе в нове сучасне приміщення. Воно майже втричі більше за площею.

Виконком Кам’янця-Подільського затвердив соціальний маршрут

У приміщенні є окремі кабінети для сімейного лікаря, педіатра, терапевта, також маніпуляційна та кабінет електрокардіографії, облаштований для малорухомих людей туалетну кімнату. Тут приймають четверо лікарів та п’ять медсестер, і загалом амбулаторія обслуговує 6 тис. 469 пацієнтів, серед яких понад 900 — діти.

Також погодили проєкти рішень, які стосуються дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах — зарахування на квартирний облік.

Нагадаємо, депутати прийняли бюджет міста на наступний рік. У ньому затверджені програми соціально-економічного розвитку Кам’янця-Подільського. А також культурного розвитку міста та питань з медицини, зокрема, придбання техніки та забезпечення дітей, які хворіють на цукровий діабет ліками.

Коментарі

Популярні новини