На Хмельниччині можуть заборонити відвідування лісу.

На жаль, кожного року порушниками чинного законодавства проводиться спалювання опалого листя та трави. Крім порушення чинного законодавства України, спалювання трави, листя та інших відходів призводить до забруднення повітря.

Від сьогодні, 17 квітня, набуває чинності закон, яким значно збільшити штрафи за підпали, інші пошкодження рослин, а також забруднення повітря.

На Хмельниччині можуть заборонити відпочивати у лісіЗагальна площа усіх лісів України нараховує 11 мільйонів гектарів, а лісистість України становить 16%.

Пряма мова: «Було прийняте рішення стосовно того, що органи районної державної адміністрації, органи місцевого самоврядування можуть у випадку, якщо буде встановлено високий або надзвичайно високий клас пожежної небезпеки, заборонити відвідування чи пересування лісами», — таку інформацію повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Роман Примуш.

Крім того, у 2020 році на Хмельниччині вже на 40% відсотків збільшились пожежі в екосистемах в порівнянні з минулим роком, а саме підпали трави та пожежі на торфовищах.

Коментарі

Популярні новини