«Кам’янець-Подільське лісове господарство» подарувало навчальну літературу для бібліотеки учням лісництва Кадиєвецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Про це повідомила Хмельницька ОДА.

Книги придбано для здійснення заходів на тематику захисту навколишньої природи.

Зазначається, що для очільників лісництв Хмельницької області придбано 100 примірників авторського посібника «Юні лісівники — майбутні господарі лісів Батьківщини».

Відомо, що ця книга є у системі загальної середньої та позашкільної освіти України. Метою лісової педагогіки є формування в учнів заощадливого ставлення до природи.

Лісівники Кам’янець-Подільського краю дбають про ощадливе ставлення до природи

А також вмінь і навичок охорони за лісами та їх приєднання до практичних дій у заходах охорони. Повідомляється, що лісівники Хмельницької області разом із педагогами та учнями вже створили інформаційні стенди по лісівництву, а також озеленили школу.

Крім цього, науковцями та педагогами-натуралістами Хмельницької області створено 13 книг, які допоможуть учням краще засвоїти знання. Зазначається, що юні лісники також можуть скористатися цифровим форматом в електронній бібліотеці Хмельницького ОЕНЦУМ.

Наразі, в Україні стартував пілотний проект e-реєстру лісорубних квитків й онлайн-карта заготівлі деревини LK.UKRFOREST.COM. Крім того, впроваджена система електронного обліку деревини. Відомо, що загальна площа усіх лісів України нараховує 11 мільйонів гектарів. А лісистість України становить 16%.

Коментарі

Популярні новини