Зразковий ляльковий гурток «Рукавичка» з міста Кам'янця-Подільського брав участь у дитячому фестивалі-конкурсі лялькових театрів у місті Хмельницькому.

13 акторів разом з керівником Світланою Березовською активно готувались, щоб достойно представити наше місто на конкурсі. Діти розповіли, як саме проходила підготовка, які матеріали та підручні засоби вони використовували для створення цих дивовижних ляльок.

Приїхали кам'янчани з виставою «Примхлива принцеса», яку написала керівниця - Світлана Березовська, в основі якої були відомі казки та герої як: Пеппі довга Панчоха, паличка Гаррі Потера, різна нечисть та східні красуні.

Пряма мова: «Із великими естрадними ляльками працювати найважче, через те, що нею керують два ляльковики. Один керує головою та тулубом, а інший руками та тростями. Увесь інвентар був створений руками гуртка «Рукавичка». До прикладу вії ляльки були зроблені з пластмасової пляшки.» - розповідає керівник гуртка Світлана Березовська.

Відео: Дитячий фестиваль-конкурс лялькових театрів

Пряма мова: «Дуже хочеться, щоб всі учасники себе гарно показали на сцені, тому, що судити доволі важко, оскільки це діти. Я і сама відіграла не одну роль із лялькою, тому розумію як це з власного досвіду. Коли я згадую як вперше взяла в руки ляльку, пам'ятаю як це було важко, передати свою думку через руку, тобто лялькою, та оживити персонажа на руці.»- розповіла завідувачка трупи Хмельницького академічного обласного театру ляльок, голова журі Наталка Брижань.

Організатори також розповіли, що вже розуміють як важко буде членам журі судити 14 колективів, 3 з яких зразкові.

Пряма мова: «Я гадаю що це буде досить цікаво, але і розумію як важко буде нашому вельмишановному журі, які повинні обрати ті колективи, які будуть захищати честь Хмельницької області на Всеукраїнському рівні.» - зазначив директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук.

За результатами конкурсу таких буде аж чотири. Перше місце розділили лялькові театральні колективи міста Шепетівка та Хмельницький, Полонської та Гуменецької ОТГ.

Такою інформацією поділилась ТВ 7+.

Коментарі

Популярні новини