Згідно з постановою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення», яка була опублікована на Урядовому порталі 31 січня, на ремонт доріг у Хмельницькій області буде виділено 3 мільярди гривень.

Кошти з Держбюджету у межах Хмельниччини будуть спрямовані на будівництво міста Дунаївці на ділянці дороги Т-23-08 Гуків — Дунаївці — Могилів-Подільський — державна дорога Н-03 Житомир — Чернівці.

На неї буде виділено 145 437 грн. На капітальний та поточний середній ремонт автодороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка буде виділено 1,6 мільйона гривень. На поточний середній ремонт автодороги Н-03 Житомир-Чернівці піде 1, 3 мільйони гривень.

Загалом, на будівництво та ремонт автодоріг державного значення Хмельницької області поточного року Державного бюджету передбачено кошти, у розмірі понад три мільярдів гривень.

На ремонт доріг Хмельниччини заплановано виділити три мільярди гривень

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, першочергово відбудеться реставрацією доріг за основними напрямками. Він також додав, що за планом нове покриття має застелити рекордні чотири тисячі кілометрів доріг. На них уже виділено з бюджету понад 31 млрд гривень.

Також додаткові кошти будуть інвестовані з міжнародних організацій. Міністерство інфраструктури передбачає на ухвалення законопроєктів 2660 і 2661. Вони забезпечать додаткових 20 млрд грн на будівництво доріг.

Додамо, на замовлення Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області для забезпечення безпечних умов проїзду на окремих ділянках було залучено техніку підрядних організацій. Так, вночі працювало 58 одиниць техніки, ще 24 – перебували у черговому режимі.

Коментарі

Популярні новини