Верховна Рада України підписала фінансову угоду з Європейським банком. Це дасть можливість реалізувати проєкт для підвищення безпеки руху на українських дорогах.

Про це повідомляє Хмельницька обласна держадміністрація.

Таким чином, Україна надає державну гарантію інвестиційному банку Європи щодо втілення Закону про підвищення безпеки на дорогах у містах України.

Рух на дорогах Кам’янця-Подільського стане безпечнішим

Передбачається, що у Кам’янець-Подільському покращиться інфраструктура перехресть, зупинок, та зон для wi-fi. А також з'являться п'ять новітніх інтерактивних світлодіодних табло, двадцять чотири інтелектуальні світлофори, парковки, тротуари, інноваційні розробки в моделюванні й регулюванні транспортних потоків.

Мають з’явитись й 50 наземних пішохідних переходів та 210 пішохідних зон для людей із з'їздами для людей з особливими потребами. Це дозволить керувати та контролювати роботу всіх видів автотранспорту та зробити рух більш безпечним.

До переліку населених пунктів, де буде впроваджено проєкт також увійшли Львів, Дніпро, Харків, Київ, Одеса.

Сказано, що це дозволить зробити безпечнішими дороги та знизити частотність автокатастроф, смертності та дорожньо-транспортних пригод. У міських зонах особлива увага надаватиметься таким категоріям постраждалих пішоходи та велосипедисти.

Рух на дорогах Кам’янця-Подільського стане безпечнішим

Також передбачаються реновації на вулицях та покращення інфраструктури для громадського транспорту та служб комунальних послуг. Підготуються маршрутні плани широких зон, зокрема, зниження поблизу шкіл швидкості автомобілів.

Такі дії в результаті мають вплинути на безпеку руху на дорогах. Орієнтовна вартість проєкту 177 мільйонів євро. Відомо, що тендер на впровадження ідеї проводився ще у 2015 році.

Відповідно до документа, Україна зобов’язана виконати принципи «безпечної системи». Вони лягли в основу Глобального плану Десятиліття дій.

Коментарі

Популярні новини