Трійку лідерів по використанні Дорожнього Фонду розділили Харківська, Хмельницька й Дніпропетровська облдержадміністрації.

Про це на сторінці Facebook написав Радник прем’єр-міністра України Олексія Гончарука - Юрій Голик. За його словами, обласним державним адміністраціям на Дорожній фонд надійшло близько 14 мільярдів гривень держкоштів. Наразі використано майже 11 мільярдів.

Голик зазначив, що вже у грудні 2019 року варто очікувати транш на суму 897 мільйонів гривень. Сказано, що кошти передбачені на утримання та ремонт сільських та обласних доріг.

Хмельницька область у трійці по використанні державних коштів на ремонти доріг

Останніми по використанні грошей на дороги є Донецька, Житомирська, Чернівецька, Івано-Франківська області.

Радник прем’єр-міністра України наголосив, що кошти на рахунках є, однак їх використання є проблемним. Сказано, що тільки дві ОДА в країні роблять, у більшості, повний ремонт доріг, а саме — Івано-Франківська область та Дніпропетровська.

Хмельницька область у трійці по використанні державних коштів на ремонти доріг

Голик зазначив, що дороги — це перш за все менеджмент, а згодом лише гроші. Радник прем’єр-міністра України також додав, що в цьому році буде представлена велика аналітика про використання ОДА Дорожнього Фонду.

Нагадаємо, у проєкті дербюджету на 2020 рік передбачається збільшити видатки на будівництво доріг до рекордного обсягу фінансування. У 2019 році на дороги було виділено 56 млрд грн, 2,5 млрд — на безпеку на дорогах.

Коментарі

Популярні новини