Другого січня відбулося засідання виконавчого комітету. Одне з питань, яке було розглянуте, — встановлення тарифів на виробництво теплової енергії по котельнях КП «Міськтепловоденергія», які працюють на альтернативних джерелах енергії.

Про це повідомив міський голова Михайло Сімашкевич у Facebook.

Зазначається, що цей тариф розраховується на підставі середньозваженого по області, визначеного Державним агентством з енергоощадження. Оскільки 26 грудня 2019 року він був зменшений, наразі, встановлено нові розміри.

У Кам’янці-Подільському зменшаться тарифи на виробництво теплової енергії

Зокрема для потреб населення тариф змінюється із 1318, 77 грн /Гкал на 1259,67 грн, відповідно в тому числі на виробництва теплової енергії — із 1247,7 на 1191,8 грн. Надалі НКРЕКП буде враховувати його при розгляді загального тарифу по місту.

Додамо, що КП «Міськтепловоденергія» займає монопольне панівне становище на ринку постачання теплової енергії в м. Кам’янець-Подільський. 2 березня 2019 року на Кам’янеччині, а саме на вулиці Крип'якевича відкрили нову електростанцію.

У Кам’янці-Подільському зменшаться тарифи на виробництво теплової енергії

Як відомо, на електростанції вироблятиметься електрична та теплова енергія. Кошти на обладнання були виділені «Світовим банком». Отримана електроенергія використовуватиметься зазвичай для надання послуг з теплопостачання, водопостачання та водовідведення.

Така технологія знизить витрати палива. Також вона зменшить викиди парникових газів та небезпечних речовин. Нова станція має убезпечити Кам’янець-Подільський від аварійних та планових віялових відключень електроенергії. Їх з початку року було чотирнадцять.

Коментарі

Популярні новини