Батьки вихованців шкіл і дитячих садочків Кам’янця-Подільського скаржаться на примусове збирання коштів у фонди школи, класу, садочка, групи та на ремонт класів, придбання технічних засобів навчання, мийних засобів, предметів гігієни. Однак, порушень у використанні бюджетних коштів не виявлено.

Відповідна інформація зазначається у звіті тимчасової контрольної комісії з питань використання бюджетних коштів, виділених на поточні ремонти загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів.

Нині у Кам’янці-Подільському функціонує 17 загальноосвітніх шкіл, 18 дошкільних і 4 позашкільних дитячих навчальних закладів у яких навчається та виховується близько 15 тисяч юних кам’янчан.

З метою здійснення перевірки використання виділених бюджетних коштів за призначенням сімдесят дев’ятою сесією міської ради VII скликання було створено тимчасову контрольну комісію з питань використання бюджетних коштів, виділених на поточні ремонти загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів.

У Кам’янці-Подільському проведено перевірку використання коштів, виділених на ремонти освітніх закладів

До складу комісії увійшли депутати Гаврилюк В. В., Чинчик О.С., Грома С. А, Дюднєв А. М., Кобильник В. В., Пливанюк Ю. В., Посітко М. В., Ткачук О. А. Протягом місяця члени комісії побували у ряді шкіл та ДНЗ міста, управлінні освіти та науки, мали зустрічі з керівниками навчальних закладів.

В результаті роботи було встановлено, що станом на 26 листопада 2019 року освоєно 1 млн 695 тис. 548 гривень із виділених коштів міського бюджету, 2 млн 88 тис. гривень на поточні ремонти, зокрема, у ДНЗ № 5, 8, 12, 15, 22, 23, 30, НВК № 3, ЗОШ № 7, 10, 16, 17. На капітальний ремонт закладів освіти виділено 6 млн 913 тис. грн, з яких освоєно 6 млн 364 тис. грн.

Зазначається, що членами комісії не було виявлено порушень у використанні бюджетних коштів, виділених на поточні ремонти ЗОШ та ДНЗ міста. Сказано, що більшість шкіл, дошкільних і позашкільних дитячих навчальних закладів потребують як поточного ремонту, так і капітального.

А саме — утеплення стін і покрівель дахів, заміни на енергоощадні старі вікна та двері, системи опалення, водопостачання, каналізації тощо.

Коментарі

Популярні новини