Кабінет міністрів розробляє механізм впровадження обов'язкової страхової пенсійної системи, яка буде працювати паралельно з наявною солідарною.

Тобто, українці зможуть отримувати по дві пенсії. Таку інформацію повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Пряма мова: «Нещодавно, ми говорили з міністром соцполітики, пані Лазебною, яка є надзвичайно професійним і реальним фахівцем у цій галузі, багато років цим займається та була одним з ініціаторів закону про накопичувальну систему. У неї є напрацювання щодо впровадження страхової пенсійної системи в Україні», – розповів Денис Шмигаль.

Українцям нарахують дві пенсії

Після введення обов'язкової страхової системи українці, які працюють, повинні будуть частину своєї зарплати відкладати на «другу» пенсію і після досягнення пенсійного віку зможуть використовувати ці гроші.

Пряма мова: «У найближчій перспективі ми зосереджені на бюджетній підтримці пенсіонерів. Уже є комплексна програма, та найближчим часом вона починається з доплат пенсіонерам, яким 80 плюс, по 500 грн. Друге – це підтримка пенсіонерів виплатою по 1 тис. грн. Третє – це індексація пенсій, встановлена законом, і це треба зробити», – доповнив прем'єр-міністр.

Коментарі

Популярні новини