5 березня у Дитячій художній школі відбулася Виставка робіт учнів дитячої школи «Сходинками до Шевченка».

По всій Україні проходять заходи, присвячені 206-ій річниці з дня народження поета й художника Тараса Шевченка. Ця виставка у Кам’янці-Подільському є традиційною.

Учні виконали роботи, присвячені творчості Шевченку, його діяльності та сучасним подіям, які відбуваються в Україні. Крім того, художники беруть участь у Всеукраїнській виставці «Об’єднаймося ж брати мої».

Водночас, це являється конкурсом, який об’єднує всі художні школи країни. Спочатку діти перемагають на шкільних й обласних змаганнях. Найкращі роботи були обрані та візьмуть участь у фінальній виставці. Цьогоріч у Кам’янці-Подільському представлені біля 60 композицій.

Організатори виставки високо оцінюють роботи художників й зазначають, що робити, незалежно від вікової категорії, наповнені глибоким та сильним сенсом. Ті юні художниці, які перемогли в обласному конкурсі, змагатимуться за перемогу у Всеукраїнському конкурсі. Це, зокрема, здобувачка освіти 7 класу Софія Козак та учениця 6 класу Вікторія Галачинська.

За словами директорки Дитячої художньої школи Олени Савчук, ті композиції, які переможуть на Всеукраїнському конкурсі, будуть представлені на виставці у місті Каневі, де похований Кобзар.

Нагадаємо, що впродовж січня-лютого на Хмельниччині проводився обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Охорона праці очима дітей». Журі серед 852 дитячих малюнків обрало найкращі роботи у трьох вікових категоріях від 6 до 18 років. За результатами, було обрано 13 найкращих малюнків, серед яких і дві кам’янчанки.

Коментарі

Популярні новини