Сьогодні, 3 березня було прийняте рішення виділили 300 тис. грн на заходи із підготовки міста до прийняття хворих на коронавірус.

Сюди входить придбання засобів індивідуального захисту (захисні костюми, захисні щитки, респіратор класу захисту не нижче FFP2, костюми біозахисту, медичні маски та рукавички) та швидкісних тестів на грип.

Відповідне рішення прийнято на 88 сесії міської ради.

Крім того, затвердили й низку соціально важливих програм у сфері охорони здоров'я. Наприклад, щодо забезпечення осіб з інвалідністю слуховими апаратами; дітей пільгових категорій населення міста безоплатними медикаментами; надання стоматологічної допомоги дитячому населенню; медичної допомоги при гострому мозковому інсульті та серцево-судинних захворюваннях.

А також такі програми, як «Шкільна медицина», «Надання стоматологічної допомоги вагітним», «Здоров'я кам'янчан, підтримка в наданні наркологічної допомоги».

На заходи із підготовки Кам’янця до прийняття хворих на коронавірус виділено 300 тисяч

Станом на 3 березня 2020 року у світі зареєстровано 90 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 117 — летальні. Одужало вже 48 017 осіб. В Україні зареєстрований один випадок захворювання на COVID-19, який викликаний новим коронавірусом. Хворий доставлений до лікарні 29 лютого.

Дослідження референс-лабораторії Центру громадського здоров’я зазначили про позитивний результат 2 березня. Відомо, що всі особи, які мали контакт з хворим, перебувають під наглядом лікарів-епідеміологів. Зразки відправлені до ВООЗ.

Коментарі

Популярні новини