Депутати Кам’янець-Подільської міської ради звернулись до Прем’єр-міністра України О. Гончарука щодо проведення комплексної перевірки ПАТ «Гіпсовик».

Відповідне рішення було прийняте на 87-ій сесії.

Пряма мова:«Ми, депутати Кам’янець-Подільської міської ради, стурбовані проблемою дотримання природоохоронного та санітарного законодавства Кам’янець-Подільським ПАТ «Гіпсовик», наслідком виробничої діяльності якого є порушення прав кожного громадянина на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди, що закріплено статтею 51 Конституції України та статтею 9 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Неодноразово до міської ради зверталися, та продовжують звертатись, мешканці будинків, що розташовані поблизу території зазначеного підприємства зі скаргами на нестерпні умови проживання, погіршення самопочуття тощо, пов’язані з запиленням території шкідливими викидами», — сказано у зверненні.

Депутати Кам’янець-Подільської міської ради звернулись до Прем’єр-міністра України

У документі депутати просять Кабінет Міністрів України включити ПАТ «Гіпсовик» до списку підприємств, які становлять небезпеку для навколишнього середовища та підлягають комплексній перевірці з питань дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Крім того, депутати міської ради у зверненні до Уряду України просять включити до списку підприємств, які становлять небезпеку для навколишнього середовища та підлягають комплексній перевірці з питань дотримання вимог природоохоронного законодавства асфальтний завод філії «Кам’янець-Подільська ДЕД» дочірнього підприємства «Хмельницький облавтодор».

Також було прийнято рішення підтримати звернення до Управління Держпраці у Хмельницькій області щодо перевірки за дотриманням законодавства про охорону праці та офіційного працевлаштування працівників ПАТ «Гіпсовик».

Коментарі

Популярні новини