Сьогодні, 3 березня міський голова Кам'янець-Подільської міської ради Михайло Сімашкевич заявив, що буде створено комісію, яка періодично буде перевіряти якість вершкового масла в дитячих садочках.

Також було направлено постанову до ТСН на роз'яснення щодо матеріалу, який вийшов про фальсифікацію масла «Вівальді Д».

Пряма мова: «Усі мають керуватися законом. Після пропозиції, яка надійшла, мною одразу була створена комісія для того, щоб провести перевірку. Вона проводилася згідно з чинним законодавством. Бралася державна структура, це єдина структура на сьогодні, яка має право офіційно проводити перевірку. Яким чином заходили вони? Ці люди мали халати й довідки санстанцій, що вони мають право там перебувати.

Продукції бралися безпосередньо в садочках. Ви не думайте, я теж переживаю, тому що у школах нашого Кам’янця навчаються і мої діти також. Я готовий хоч завтра дати вказівку або попросити управління освіти, щоб вони розірвали договір.

Але ми можемо розірвати його тільки на законній основі. Тільки, якщо у нас буде підтвердження. Тому ми вирішили, щоб не було суперечностей виділити кошти, щоб, можливо, щотижнево чи щомісячно проводити в закладах освіти аналогічні перевірки», — заявив Михайло Сімашкевич.

У Кам’янці буде створено комісію, яка періодично здійснюватиме перевірку якості масла в освітніх закладах

25 лютого публічно були представлені результати експертизи якості масла, що постачаються у дитячі садочки Кам’янця-Подільського. Як зазначив голова спеціально створеної комісії Василь Сукач згідно з результатами, продукція в трьох дитячих садочках відповідає вимогам ДСТУ.

Нагадаємо, Держпродспоживслужби виявила фальсифіковане масло в декількох областях України. Так, наприклад, працівники Держпродспоживслужби України виявили фальсифікат масла на Кіровоградщині.

Було відібрано зразки трьох марок масла — солодковершкове «Селянське» з вмістом жиру 73% виробництва ТОВ «Вівальді Д», Хмельницька область; масло вагове селянське з вмістом жиру 72,5% виробництва ТОВ «Хеппі Мілк Плюс», Київська область; масло солодковершкове «Вершкова долина» з вмістом жиру 72,6% виробництва ДП «Старокостянтинівський молочний завод», Хмельницька область.

Зазначається, у всіх зразках було знайдено невідповідність вимогам нормативної документації. Також спеціалістами Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області також було виявлено фальсифікат молочної продукції. Було виявлено, що виробництво ТОВ «Вівальді Д» не відповідає параметрам ДСТУ.

7 лютого депутат Кам’янець-Подільської міської ради від ВО Свобода Михайло Посітко на офіційній сторінці Facebook зазначив, що у дитсадочках Кам’янця-Подільського масово проводять заміну масла.

У Кам’янці буде створено комісію, яка періодично здійснюватиме перевірку якості масла в освітніх закладах

За його словами, про це проінформували анонімно кам’янчани. Після чого міський голова Михайло Сімашкевич звернувся до Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з проханням перевірити продукт на жиро-кислотний склад.

10 лютого було створено відповідну комісію, яку очолив заступник міського голови Василь Сукач. 11 лютого у дитсадках міста державним інспектором Держпродспоживслужби було відібрано зразки масла в ДНЗ № 5,18 та 23 для здійснення амбулаторної експертизи.

1 березня 2020 року вийшов випуск ТСН.Тиждень. У якому йшлося про те, що після акції «Стоп фальсифікат» Держпродспоживслужба мала 30 днів, аби за скаргою ТСН.Тижня перевірити усіх фальсифікаторів — 8 заводів у 6 областях. Серед них і ТОВ «Вівальді Д».

Після перевірок Держпродспоживслужби фальсифікатори були змушені відкликати з магазинів 981 кілограм своєї продукції. Згідно з експертизою, масло ТОВ «Вівальді Д» не відповідає вимогам. Усі вісім фальсифікаторів отримали штрафи від 23 до 73 тисяч гривень.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, одним із засновників та бенефіціарів ПП «Дживальдіс» є ексдепутат Володимир Мельниченко. Він вніс в статутний фонд 450 000,00 грн.

Коментарі

Популярні новини