6 лютого виконком прийняв рішення виділити з міського бюджету кошти, для того, щоб вирішити ситуацію з перерахунком вартості опалення для кам’янчан за січень.

Відповідно до постанови Кабміну про зменшення вартості опалення, теплопостачальники повинні здійснити перерахунок за опалення, спожите мешканцями в січні.

Після того, як провели аналіз витрат, КП «Міськтепловоденергія» лійшло висновку, що у разі такого перерахунку, розмір збитків підприємства складе близько 3 млн 100 тис. грн. Схожа ситуація вже склалася у багатьох містах України. Наразі тарифи, встановлені Нацкомісією, є необґрунтованими та збитковими для комунальних підприємств, адже не покривають їх витрат.

Крім того, на сьогодні сума невідшкодованої державою різниці в тарифах для КП «Міськтепловоденергія» – понад 240 млн грн, а борг населення – понад 50 млн. Це призвело до того, що у підприємствах наразі відсутні будь-які обігові кошти. Тому була пропозиція в подальшому при наявності коштів компенсувати МТВЕ збитки в сумі 3 млн 100 тис. грн. Виконавчий комітет підтримав це рішення.

Коментарі

Популярні новини