16 січня у Кам’янці-Подільському відбулося урочисте відкриття персональної виставки гобеленів «Палітра душі» Юлії Степанюк, яка є членом Національної спілки художників України.

За словами жінки, на одну картину, інколи, може піти до двох місяців, а коли є натхнення — тиждень.

«Наприклад, останню свою роботу «Листопад» я виткала за три дні й три ночі», — розповіла художниця.

Юлія Степанюк активно почала займатися ткацтвом картин з 2015 року. Вже встигла взяти участь у міжнародних та всеукраїнських виставках.У 2020 році вступила до Національної спілки художників України й почала займатися цим професійно.

«Найпершу роботу я виткала, коли була у шостому класі художній школі. Моїм викладачем була Людмила Вікторівна Попович. Після того я довго не займалася цим, працювала в школі. Коли мені дали годину гуртка ткацтва навчила — ще й дітей. Спочатку діти були переможцями конкурсів, а потім вже і я», — зауважила Степанюк.

Наразі, художниця працює методистом у районному відділі освіти. Ткацтву картин вчить й керівників різних гуртків, а ті дітей. За словами Юлії Степанюк, кожен художник створює малюнок, як відчуває — уявляє, малює та переносить нитки. Сам процес ткацтва гобеленів починається з натягування вертикально ниток «Основа» на дерев’яну раму. Одна колона — 5 мм.

Виставки представниці Національної спілки художників України вже відбулися у Верховній Раді України, куди робота художниці потрапила у двадцятку кращих з усієї країни. Крім того, картини виставлялися у Словаччині, Туреччині, Харкові, Білій Церкві. Також, у березні відбудеться персональна виставка у Хмельницькому.

Коментарі

Популярні новини