У вересні 2020 року Кам'янець-Подільський прийматиме перший масштабний фестиваль хорового мистецтва імені Олександра Кошиця.

Про це на сторінці Facebook повідомив міський голова Михайло Сімашкевич.

Пряма мова: «Сьогодні спілкуємося про це з ініціаторами ідеї — товариством «Просвіта», авторкою проєкту «Світовий тріумф «Щедрика» — 100 років культурної дипломатії України» Тіною Пересунько, співорганізаторами. Напрацьовуємо перші кроки, участь в гранті від Українського культурного фонду та можливі заходи. Попереду — багато приємних клопотів», — зазначає Сімашкевич.

У Кам’янці-Подільському відбудеться фестиваль хорового мистецтва імені Олександра Кошиця

Однією з найбільш помітних змін у культурному житті міста став перехід на інтерактивний формат проведення загальноміських культурних заходів, а також проведення у місті як уже традиційних, так і нових міжнародних фестивалів. Завдяки цьому Кам’янець-Подільський поступово набуває статусу фестивальної столиці України.

Базовим центром у проведенні загальноміських заходів є міський Будинок культури, який повністю або частково забезпечує проведення професійних та державних свят, організацію конкурсів та фестивалів – від міських до міжнародних.

У Кам’янці-Подільському відбудеться фестиваль хорового мистецтва імені Олександра Кошиця

Протягом року працівниками культури та представниками громадських організацій у сфері культури організовується і проводиться від 450 до 500 заходів. З них в місті стали відомими майже 50 постійних діючих фестивалів, 20 з яких носять статус міжнародних.

У Кам’янці-Подільському відбудеться фестиваль хорового мистецтва імені Олександра Кошиця

У жовтні 2019 року виконавчим комітетом Кам’янець-Подільської міської ради було оголошено приймання аплікаційних форм на проведення культурно-мистецьких масових заходів в м. Кам'янці-Подільському у 2020 році.

Апліканти подали заявки на проведення 41 заходу, планова кошторисна вартість яких склала 3 000,0 тис. грн серед цих заходів: фестиваль колядок, Міжнародна міжконфесійна християнська науково-практична конференція «Формування основ християнської Моралі в процесі духовного відродження нації», Всеукраїнський поетичний фестиваль «Поділля-Open», Міжнародний фестиваль «Мами», Всеукраїнський фестиваль комедій та естрадного гумору «Штрикало», Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Радея-Dance», ІІІ Всеукраїнський з міжнародною участю фестиваль-конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах імені Фадея Ганіцького, Міжнародний фестиваль «Art Land Fest Kamyanets-Podilsky — 2020», Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Перлина Поділля», І Всеукраїнський хоровий фестиваль імені Олександра Кошиця, Всеукраїнський фестиваль історичної реконструкції та експериментальної археології «Історичний пікнік на замку в Кам'янці», Міжнародна фестивальна резиденція «Карнавал», Всеукраїнський конкурс-пленер «Замковий етюд», Етап Чемпіонату України ралі «Фортеця», Міжнародний мистецький фестиваль-конкурс «Grand Fest Кам'янець», ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс бандурного мистецтва «Кобзарському роду нема переводу», Всеукраїнське етнографічне культурно-спортивне шоу «Битва в фортеці», Міжнародний історичний фестиваль «Тріумфальна арка», Міжнародний чемпіонат східного танцю «Східна скарбниця Поділля», Міжнародний фестиваль середньовічної культури «Форпост», Міжнародний фестиваль «Ретро-фест», IV Міжнародний фестиваль «Опера в мініатюрі», Європейський Го Конгрес 2020, Міжнародний військово-історичний фестиваль «Остання столиця», Етап кубка України «Богатирські ігри», Міжнародний військово-історичний фестиваль «Ruthenica Medievalis – Kamenec 1398», Мистецька резиденція «Республіка», Міжнародний військово-історичний фестиваль «Schola militaria», VI Відкритий театральний фестиваль «Комора», VI Відкритий фестиваль мистецьких родин «Родослав-2020», Етно-фестиваль «Коляда де? – До Кам’янця іде!» тощо.

У Кам’янці-Подільському відбудеться фестиваль хорового мистецтва імені Олександра Кошиця

Крім того, до Переліку культурно-мистецьких масових заходів включено заходи, проведення яких ініціює виконавчий комітет Кам’янець-Подільської міської ради. На їх проведення за попередніми розрахунками необхідне фінансування в сумі 1 500,0 тис. грн. Ці кошти буде спрямовано на проведення таких заходів як Загальноміський вертеп і святкова коляда «Христос народився! Славімо Його!», Фольклорний фестиваль «Подільська Маланка», Романтичне шоу «Кам’янець — місто закоханих», звітні концерти учнів та викладачів мистецьких шкіл міста, Офіційне відкриття туристичного сезону «Кам’янець на Поділлі — український колорит», Міжнародний фестиваль національних культур «Острів скарбів», День міста «Кам’янець — острів скарбів 2020», Міжнародний фестиваль естрадної пісні «Мости дружби», Фестиваль води та сімейного відпочинку «Ількові забави», Новорічно-різдвяна акція «Від Миколая до Йордану».

У Кам’янці-Подільському відбудеться фестиваль хорового мистецтва імені Олександра Кошиця

Загалом на підготовку та проведення культурно-мистецьких масових заходів у місті Кам'янці-Подільському на 2020 рік виділено коштів у сумі 4 500,0 тис. грн на фінансування заходів Програми.

Коментарі

Популярні новини