Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області використовуватиме нові технології на дорожню мережу області.

Про це повідомляє прес-служба САД у Хмельницькій області.

Працівниками ДП Дорожнього контролю якості було здійснено роботи по моніторингу якості збудованих і відремонтованих об’єктів. Зокрема тих, які перебувають на гарантійних термінах.

Зазначається, що новітня система моніторингу якості дорожніх покриттів, яка здійснюється новітньою мобільною лабораторією ДП «Дорожній контроль якості» буде проводити вимірювання відповідно до міжнародних стандартів з високою точністю.

Наразі, такі роботи проведено на ділянці автодороги М-12, що сполучає Стрий, Тернопіль, Кропивницький, Знам'янка.

Сказано, що здійснено оцінку рівності поверхні доріг, відповідно до міжнародного індексу IRI. Крім того, було використано відеосканування покриття верхнього шару. Ним можна виявити присутність дефектів.

Відповідні роботи, як зазначається, будуть проводитися двічі на рік. Зокрема, до і після зимового періоду. Згідно з даними системи щорічного моніторингу, після виявлення недоліків доріг, проводитиметься претензійна робота до підрядника. Після чого будуть усуватися дефекти.

Нагадаємо, з січня 2020 року виконувачем обов’язки начальника Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області став Василь Гордєєв. Додамо, що в ніч з 12 на 13 січня на автодорогах Хмельницької області була приморозь.

Температура повітря — до 4 градусів морозу. Для обробки дорожнього покриття було залучено 56 механізмів, а саме 24 навантажувачі, 32 піскорозкидачі та 103 працівники підрядних організацій. Зазначається, що на ранок, 13 січня, проїзд автодорогами загального користування державного значення забезпечено.

Коментарі

Популярні новини