Нещодавно на Дністрі встановили штучні нерестові конструкції, які призначені для розмноження риби.

Рибоохоронний патруль з залученням громадськості виготовили та встановили нерестові гнізда на Дністровському водосховищі. Як повідомляє Чернівецький рибоохоронний патруль відбувалося це в межах села Непоротове Сокирянського району Чернівецької області та села Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району.

Було встановлено близько 120 нерестових гнізд.

Ця конструкція нерестових гнізд дуже проста. Вона складається із зрізаних кущів, а також хвойних гілок, які змотують разом. По всій довжині до гілок прив’язано порожні пластикові пляшки, які утримують гніздо на плаву.

На Дністрі встановили штучні нерестові гніздаВстановили нерестові гнізда на Дністрі.

На кінцях — каміння для стійкого положення конструкції на воді. Основні види риб, для яких призначаються встановлені нерестові гнізда такі як: окунь, судак, плітка, карась, лящ, короп, а також сазан. Там вони зможуть відкладати ікру.

Крім того, рибоохоронники додають, що Дністровське водосховище належить до водойм каньйонного типу, в яких умови нересту більшості видів риб далекі від оптимальних. Тому встановлення нерестових гнізд є необхідним заходом для покращення умов їх відтворення.

Коментарі

Популярні новини