В Україні карантинні обмеження на громадський транспорт не зніматимуть до 11 травня.

Таку інформацію повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Пряма мова: «Через складну ситуацію з пандемією, зняття обмежень на громадський транспорт потрібно розраховувати дуже уважно та обережно. Наприклад, якщо це метро — то за підрахунками це 2 мільйони пасажирів щодня.

Ми розуміємо, що через одну хвору людину за цих умов за тиждень вже будуть тисячі хворих. І це тільки через метро. Саме тому, карантинні обмеження на громадський транспорт точно не до 11 травня», — розповів Денис Шмигаль.

Громадський транспорт не запустять до 11 травня

Крім того, прем'єр-міністр доповнив, що громадський транспорт, скоріше за все, буде запускатися поетапно. Тобто спочатку — полегшення обмежень функціонування міського транспорту, але за певних умов та соціальної дистанції.

Потім будуть переходити до міжміського, і вже пізніше, до міжобласного сполучення, і, напевно, в самому кінці буде відновлення авіаперевезень чи глобальних залізничних перевезень.

Масові перевезення груп людей у замкнених просторах – це один із найсерйозніших ризиків.

Раніше, ми вже повідомляли про те, що уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. Зокрема, зачинили заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок та банків.

Також зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

З початку карантин було запроваджено до 3 квітня, а потім продовжено до 24 квітня. Планується, що Кабмін продовжить карантин до 12 травня. З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі і авіасполучення.

Бережіть себе та свою сім'ю, а головне, залишайтесь вдома, щоб не наражати себе та своїх рідних на небезпеку!

Коментарі

Популярні новини