Кам’янець-Подільський залишається привабливим туристичним містом як серед українців, так і іноземних мандрівників.

Однак, цього року, через складні умови пов'язані з карантином, туристичний потік зупинено не лише у нашому місті, а й у найпопулярніших туристичних локаціях світу.

Але, не дивлячись на це, Кам’янець активно готується приймати гостей після завершення запроваджених обмежень та вже наприкінці квітня презентуватиме свій туристичний потенціал засобами цифрових технологій.

Концепцією цьогорічного відкриття туристичного сезону обрано гасло «Кам’янець Digital».

Користувачі мережі Інтернет зможуть знайти всю необхідну інформацію на новоствореному туристичному сайті www.kamianets.travel, презентація якого запланована на 30 квітня.

Підтримкою основному інформаційному ресурсу стануть сторінки в соціальних мережах Facebook та Instagram, а також YouTube та Telegram-каналах, які вже сьогодні активно наповнюються корисним контентом.

Саме на цих web-сторінках відбудуться віртуальні заходи, покликані популяризувати Кам’янець-Подільський, як один із найважливіших туристичних центрів України.

Кам’янець-Подільський відкриває туристичний сезон онлайн!

Традиційний туристичний форум вперше пройде у форматі online. Його основну тему — «Діджиталізація туристичного сектору як інструмент розвитку в умовах кризи» розкриватимуть фахівці цієї сфери не лише України, а й Польщі.

Серед спікерів – голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів. Переглянути онлайн-трансляцію заходу можуть усі охочі на офіційному каналі Kamianets travel відеохостингу YouTube.

У рамках піар-акції «Рекомендуємо екскурсовода» кращі гіди нашого міста, а також фахівці-співробітники місцевих музеїв запросять охочих на оригінальні он-лайн екскурсії та дводенний марафон віртуальних подорожей містом.

Користувачі соцмереж зможуть відвідати Кам’янець-Подільський online: познайомитися з музейними експозиціями та історичними пам’ятками, пройтися вуличками старовинного міста.

Популярним серед кам’янчан та туристів стало проведення різноманітних майстер-класів. Цікаві онлайн-студії з виготовлення унікальних подільських сувенірів пропонують місцеві на своїх сторінках в мережі Facebook. Створення керамічних виробів, різьблених свічок, вишитих аксесуарів та багато іншого – унікальна можливість спробувати сучасний hand made, а при нагоді – відвідати майстерні митців та придбати сувенір на згадку про Кам’янець-Подільський.

Для найактивніших користувачів Інтернету співробітники туристично-інформаційного центру пропонують онлайн-розіграші сертифікатів на послуги активного відпочинку. Сюрпризом стане те, що Giveaway проведуть зірки українського шоу-бізнесу. Фінал акції та оголошення переможців відбудеться 1 травня на сторінці kamianets.travel.tic в Instagram та 2 травня на сторінці Kamianets Travel в Facebook.

Кам’янець-Подільський відкриває туристичний сезон онлайн!

Відчути Кам’янець-Подільський по-справжньому закликають представники туристичної індустрії після карантину. Новим подієвим проєктом цьогоріч здивує фестиваль «Ruthenica Medievalist 1398» у Старому замку, який реконструює матеріальну культуру та одяг Західної та Східної Європи 1360-1430 років, лицарські бої, середньовічні ігри, лучний турнір, майстер-класи з історичного фехтування та багато іншого.

Також вперше кам’янчани та гості міста побачать нову підсвітку Старого замку. Модернізація освітлення передбачає відсутність кольорів, лише різні відтінки білого. Підсвічуватиметься також каньйон і вперше – південний бік замку.

Спеціально до відкриття туристичного сезону в місті розроблено проєкт системи туристичного знакування Кам’янця-Подільського, який передбачає встановлення 4 інформаційних пілонів та 10 вказівників (93 таблички з напрямком руху) для пішоходів. Ідентифікаційні таблички об’єктів виконані на композитній плиті, вандалостійкі, містять QR-код, а текст поданий двома мовами і шрифтом Брайля.

Організаторами заходу виступають Кам’янець-Подільська міська рада у співпраці із Кам’янець-Подільським державним історичним музеєм, Національним історико-архітектурним заповідником «Кам’янець», ГО «Ліга екскурсоводів», компанія «Moreinfo», «БРДМ-УАЗ-тур», «UAZ-drive», «Active Day».

Коментарі

Популярні новини