В Україні протягом місяця карантину роботу втратили 1-1,3 мільйона людей.

Загальна кількість безробітних склала 2,5-2,8 мільйона осіб. Відповідні розрахунки зробила Торгово-промислова палата України.

Пряма мова: «Відповідно до розрахунків, які зробила Торгово-промислова палата України, рівень безробіття на сьогодні складає 13,7-15,4%. Це найвищий показник за останні 15 років.

Також, до підрахунків включено і трудових мігрантів, які повернулись в Україну з-за кордону. Крім того, опитування Торгово-промислової палати показало наступне — 26% компаній планують скорочення персоналу надалі, а ще 30% поки що не ухвалили остаточного рішення», — розповів керівник організації Геннадій Чижиков.

Зафіксували рекордну кількість безробітнихЗагальна кількість безробітних в Україні сягнула 2,5-2,8 мільйона осіб.

Держслужба зайнятості надала наступну інформацію, за час карантину втратили роботу не менше 70 тисяч українців – тобто це ті, хто став на облік в службі. Але, під час карантину отримати статус безробітного стало набагато простіше, для цього необхідно подати дистанційно лише дві заяви. Що стосується виплати допомоги по безробіттю, то вона призначається вже з першого дня реєстрації.

Вже за минулий тиждень безробітних стало на 36,2 тис. осіб більше. В центрах зайнятості станом на 13 квітня зареєстровано 387,5 тис. безробітних українців. Якщо порівняти з квітнем 2019 року, то безробітних стало більше на 22%, або 70 тис. осіб.

Таку інформацію надала Державна служба зайнятості.

Коментарі

Популярні новини