Педагогів та батьків Хмельниччини запрошують обговорити навчання під час коронавірусу в п’ятиденному національному онлайн-марафоні «EdCamp 2020».

Кілька тисяч учителів і батьків візьмуть участь у п’ятиденній онлайн-конференції, яка буде проходити з 13 до 17 квітня, щоб обговорити нагальні питання, які постали у зв’язку з безпрецедентно тривалим карантином та переходом на домашнє навчання на невизначений період. Про це повідомляється на сайті організаторів, «EdCamp Ukraine».

«Антикризовий національний онлайн-EdCamp 2020: Тримай п’ять, освіто!» має на меті консолідувати зусилля педагогів, батьків та органів влади. Ініціює та організовує марафон найбільша в країні вчительська спільнота EdCamp Ukraine, яка нараховує вже понад 25 тис. учасників, в тому числі – з Хмельниччини, та стимулює реформу освіти.

Ключові виступи на конференції будуть від представників МОН та інших органів влади, українського та іноземного експертних кіл – у тому числі, представників і представниць практично всіх авторитетних педагогічних та батьківських спільнот.

Взяти участь в онлайновому EdCamp’і запрошують освітян, батьків, представників та представниць місцевого самоврядування та органів державної влади. На конференції говоритимуть про освітню політику в карантинних умовах та розвиток дистанційної освіти (яка може бути важливою і за інших соціальних обставин); фінансові та юридичні виклики, котрі пандемія поставила як перед освітою, так і перед родинами, окремими людьми та спільнотами; важливість у нинішніх умовах педагогіки партнерства та критичного мислення; а ще – про те, як у кризові періоди зберігати фізичне здоров’я та психологічну стійкість.

Крім освіти, на онлайн-марафоні обговорять, як об’єднати вчительську й батьківську спільноти задля допомоги українським медикам, та запропонують конкретні корисні дії.

Педагоги, які візьмуть участь у конференції, зможуть отримати офіційний Сертифікат підвищення кваліфікації, що відповідає новим вимогам МОН. Для цього потрібно буде заповнити підсумкову онлайн-форму, на основі відповідей EdCamp Ukraine прийме рішення про доцільність видачі сертифікату.

Обговорення навчання під час коронавірусу в п ятиденному національному онлайн-марафоні EdCamp 2020

Неочікувану в часи самоізоляції назву «Тримай п’ять, освіто» організатори пояснюють спільним для всіх бажанням підтримки, адже люди вже майже всього світу зараз уникають зайвих фізичних контактів, у тому числі – рукостискань, і тим більше потребують підтримки одне одного. «Тримай п’ять!» – це готовність взаємної підтримки – між учителями, батьками, учнями і просто всіма людьми.

За словами організаторів, символічна "п’ятірка" стала і числовою основою заходу: він матиме 5 тематичних напрямків, 5 спікерських потоків ("влада", "зірки", педагоги-практики/ні, українські та іноземні експерти/-ки), 5 ключових принципів (безкоштовність, незалежність, зацікавленість у досвіді інших, вільний вибір сесій та "ефект довгого хвоста") та безпрецедентно триватиме цілих 5 днів.

Зрештою, до аудиторії конференції долучаться і представники/-иці 5-ти країн Східного партнерства: України, Білорусі, Грузії, Вірменії та Молдови – ці ж країни наступного року візьмуть участь у першому міжнародному EdCamp’i.

Конференція відбудеться на спеціальному вебінарному майданчику, де можна буде спілкуватися, переглядати презентації, дискутувати. Відеозаписи всіх сесій будуть доступні на YouTube-каналі EdCamp Ukraine. Учасники/-иці можуть вільно обирати, які сесії слухати, повний розклад знаходиться за посиланням.

Сесії проведуть представники/-иці влади:

т. в.о. міністра науки й освіти Любомира Мандзій та колишні міністерки Лілія Гриневич і Ганна Новосад, директор Українського інституту розвитку освіти Вадим Карандій і його заступниця Наталія Софій;

голова комітету з питань освіти, науки та інновацій у Верховній Раді України Сергій Бабак та його заступник Сергій Колебошин; перший освітній омбудсмен України Сергій Горбачов.

Також до конференції долучаться зірки:

фронтмен музичного гурту "Антитіла", амбасадор Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA Ukraine) Тарас Тополя; ведуча "ТСН" на каналі "1+1", кураторка соціального проєкту "Право на освіту" Наталія Мосейчук;

телеведуча, засновниця Фонду розвитку та підтримки молодого мистецтва України "Slava Frolova-Group" В’ячеслава Фролова.

Досвідом також поділяться іноземні експерти та експертки – засновниця світового руху EdCamp Хадлі Фергюсон, американська педагогиня та журналістка Естер Войчицькі, старша розробниця програми емоційно-етичного розвитку дитини Університету Еморі Кріста Тінарі, а також їхні українські колеги – дитяча та сімейна психологиня Світлана Ройз, національна координаторка PISA в Україні, заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко та начальник відділу досліджень та аналітики в тому ж центрі Василь Терещенко, співзасновник платформи масових відкритих онлайн-курсів Prometheus Іван Примаченко та багато інших.

Пряма мова: «Участь батьків у освітніх процесах ще ніколи в нашій новітній історії не була такою глибокою, як у ці дні. Це було б добре, якби не було настільки виснажливим», – розповідає голова ГО EdCamp Ukraine, радник міністра освіти і науки України Олександр Елькін. – «Учительство теж виснажене, оскільки більшість педагогів не мали справу з дистанційною освітою, не мають звичних способів дії та напрацювань. Ми чуємо це від вчителів та вчительок всієї України, в тому числі, з Хмельниччини. Крім того, ми всі – живі люди, яких турбує: як зміниться наше економічне становище? як не втратити здоровий глузд в умовах ізоляції? як узагалі зміниться світ після пандемії і як нам адаптуватися до цих змін? Власне, ми спробуємо дати відповіді на ті питання, які зараз хвилюють і вчительство, і батьків».

Магістральним партнером проєкту виступив Фонд народонаселення ООН в Україні. Події надають державну підтримку Міністерство освіти і науки України, Український інститут розвитку освіти, Освітній омбудсмен України.

Реєстрація на подію:http://bit.ly/applyonlineedcamp2020

Сайт події:http://bit.ly/onlineedcamp2020

Сайт EdCamp Ukraine:https://www.edcamp.org.ua

Сторінка EdCamp Ukraine у Facebook:https://www.facebook.com/edcampukraine

Коментарі

Популярні новини