Компанія YouControl спільно з представниками держструктур, а також громадських організацій презентувала інтерактивну карту з даними, що стосуються забезпечення усіх опорних лікарень України, тобто тих, які МОЗ обрало для лікування коронавірусної хвороби.

Ця презентація відбулася сьогодні, 9 квітня. Задля створення цієї карти використали звіти усіх лікарень щодо забезпечення засобами захисту, медичним обладнанням, працівниками, а також щодо кількості ліжок.

На цій карті автоматично аналізуються дані, а також визначається показник на скільки днів вистачить ресурсів лікарні. Цей показник розраховується на основі алгоритмів МОЗ.

Відео: В Україні створили інтерактивну карту у боротьбі з коронавірусом

З цієї карти можна дізнатись таку інформацію:

  • залишки, потреби та прогноз забезпечення лікарень в обладнанні (засоби індивідуального захисту, тести, ШВЛ);
  • кількість лікарів (їх кваліфікація, вік та скільки працює з Covid19);
  • кількість ліжок (зайнятих і вільних серед боксових, інфекційних, реанімаційних тощо);
  • захворюваність (кількість осіб з підозрою, госпіталізованих, підтверджених та смертельних випадків).

Крім того, ця карта визначає, на скільки якій лікарні вистачить забезпечення. За даними станом на 5 квітня, в разі лінійного розвитку захворюваності найгірша ситуація найгірша ситуація у Херсонській області — забезпечення вистачить лише на 6 днів. Далі йдуть Івано-Франківська (9 днів), Луганська (19) та Рівненська області (21).

Найдовше протримається Сумська область (194 дні), Київ (107) та Харківщина (94).

Костюмів біозахисту більшість українських лікарень мають менше ніж на чотири дні активного використання. Одноразових хірургічних масок вистачить трохи більше, ніж на місяць.

Щодо забезпечення лікарями та іншим персоналом найкраща ситуація в Івано-Франківській області, де наявні 5 280 співробітників. Далі йдуть Харківщина (3 944), Львівщина (3 386) та Полтавщина (2 823).

Найменше лікарів на Закарпатті (382), у Хмельницькій (503) та Херсонській (545) областях. Враховуються лише опорні лікарні, які визначені МОЗ як ті, що можуть приймати інфікованих коронавірусом.

Лідером за кількістю ліжок у лікарнях є Харківська область — 2 723, з яких вільні 2 389, а зайняті 334. Наступними є Запорізька (2 301 вільне ліжко, 345 — зайняті) та Дніпропетровська (1 946 та 192 відповідно) області.

Карту медичного забезпечення ви зможете переглянути за посиланням: https://youcontrol.com.ua/virus/

Коментарі

Популярні новини