Відбулося перше засідання оперативного штабу, який був створений для запобігання поширення коронавірусу в Кам'янці-Подільському.

Представники різних структурних підрозділів зібрались щоб обговорити профілактичні заходи, а також план оперативного реагування на випадок, якщо епідемічна ситуація в місті ускладниться.

Заступник міського голови Василь Сукач повідомив про те, що на щастя випадків зараження коронавірусом у Кам'янці-Подільському немає. Але не дивлячись на це, заходи з готовності все ж посилюються.

Пряма мова: «Вже прийняте рішення, якщо у людини виявиться вірус, її буде доставлено до Хмельницької інфекційної лікарні. Крім того, у нашому місті вже узгоджене приміщення, у якому в інкубаційний період мають перебувати ті, хто контактував із хворим. Це колишній соціальний центр "Надія", в якому люди будуть забезпечені усіма необхідними засобами та харчами». — зазначив Василь Олександрович.

Начальник управління охорони здоров'я Юрій Пливанюк, також розповів, що досить оперативно закупляються халати, костюми, маски, експрес-тести на коронавірус.

Начальник управління освіти і науки Сергій Мельник в свою чергу зазначив, що для шкіл та дитячих садочків закуплено вже антисептичні засоби, а також оголошено тендер на закупівлю рідкого мила. Крім того, проведено спеціальне навчання для освітян та медсестер навчальних закладів, обмеження стосуються і масові заходи в школах і садках, запроваджуємо додаткове прибирання та посилений питний режим.

Студенти медучилища також долучаться до проведення профілактичних заходів та будуть роздавати інформаційні листівки мешканцям. Головне — не створювати соціальну напругу в місті, а також не панікувати.

Коментарі

Популярні новини