Це стосується виїзду у світове турне Української Республіканської Капели під керівництвом композитора Олександра Кошиця.

Саме ця поїздка зробила дуже популярною на весь світ різдвяну мелодію «Щедрик», про яку хористи розповіли Європі. Саме з Кам'янця-Подільського розпочалась культова подорож капели.

Міське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка разом з міською владою розповіли про гастролі капели Кошиця. Цього року заплановано багато заходів, один з них – перший фестиваль хорового мистецтва, який буде проходити у вересні. Найближча подія — 24 березня, на саму річницю виїзду капели у турне, яка буде проходити на залізничному вокзалі — театралізована тематична акція.

Підготовка до заходів, що відкриють визначну сторінку в історії Кам’янця

Крім того, буде відкрито інформаційний стенд «Звідси «Щедрик» полетів у світ». Також, пасажирам київського потяга та всім присутнім покажуть документальний фільм і роздадуть флаєри.

На гостей події чекає неперевершений виступ хорової капели «Журавлик». Також, у цей день в К-ПНУ імені Івана Огієнка заплановано презентацію книги співорганізаторки фестивалю Тіни Пересунько «Щедрик проти русского міра. Культурна дипломатія Симона Петлюри: місія капели Олександра Кошиця».

Робоча група вже обговорила усі організаційні моменти з начальником залізничної станції Вадимом Крачаном. Незабаром буде анонс події.

Коментарі

Популярні новини