13-16 лютого у місті Бровари в легкоатлетичному манежі на «Стадіоні» відбувся Відкритий Чемпіонат України з кікбоксингу серед юнаків та юніорів за версією WAKO.

Під час змагань проходив відбір на Чемпіонат світу, який відбудеться 21-30 серпня у столиці Сербії.

Пряма мова: «На жаль, ми туди не поїдемо, оскільки на це у нас не хватає коштів. На Чемпіонат України з кікбоксингу серед дітей, юнаків та юніорів спортсмени їхали за власні гроші. Щоб взяти там участь необхідно було близько 1500 грн з одного.

Наразі, ми готуємось до Чемпіонату України в Одесі серед дорослих, де буде проводитися відбір до Збірної команди України. Це дуже важливо, бо саме на Чемпіонаті Європи роздаватимуть ліцензії на Всесвітні ігри. На змаганнях в Одесі, які проходитимуть 12-15 березня від Хмельниччини виступатиме 13 спортсменів, 9 з яких — кам’янчани», — розповів тренер ДЮСШ № 2 Анатолій Лабатюк.

Чоловік також зазначив, що тренування проходять складно, адже один зал зовсім не опалюється.

Якщо не я, то хто? Кам’янчани стали чемпіонами України з кікбоксингу серед юнаків та юніорів

Пряма мова: «Ми намагаємось робити все, щоб спортсмени не мали перерв, але три тижні карантину дуже відбиваються на тренуваннях», — додав Лабатюк.

Змагання у спортсменів відбуваються майже щомісяця. У січні кам’янчани взяли участь у Чемпіонат області, у лютому — серед юнаків та юніорів, де зібралося 1400 учасників з усіх регіонів України, зокрема, й з Молдови та республіки Білорусі.

Від Кам’янця-Подільського було п’ять представників. Олександра Охотнік та Ірина Руда вибороли золоті нагороди, Валентин Кондратов, Данило Ілаш та Ярослав Дзісяк — бронзові.

Вісімнадцятирічна Олександра Охотнік у кікбоксингу вже чотири роки. За її словами, у цей вид спорту потрапила випадково. До цього дівчина займалася важкою атлетикою. Мріє потрапити на Європейську універсіаду. Наразі спортсменка двічі на день має тренування та готується до змагань, які відбуватимуться в Одесі.

Пряма мова: «Я не розраховувала, що попаду у Збірну України й поїду на Чемпіонат Європи та на Кубки світу. Досягати висот надихає підтримка людей. Зокрема, спортсменів із Кам’янця-Подільського та друзів поза межами України, які тренуються і виступають», — зазначила чемпіонка України з кікбоксингу серед юнаків та юніорів.

Чемпіонкою України стала й тринадцятирічна Ірина Руда, яка займається кікбоксингом п’ять років.

Пряма мова: «Мене надихають такі спортсменки як Аманда Серрано. Перед змаганнями я тричі на тиждень тренувалася в залі, а також самостійно. Змагання проводилися чотири дні. Зазвичай у мене одна або дві суперниць. Це дозволяє мені викластись на повну за один бій, адже не переживаєш, що буде півфінал і фінал», — розповіла Ірина Руда.

П’ятнадцятирічний вихованець ДЮСШ № 2 Валентин Кондратов займається кікбоксингом чотири роки. Хлопець зазначає, що бере приклад з власного брата, який є майстром спорту з міжнародного класу.

Якщо не я, то хто? Кам’янчани стали чемпіонами України з кікбоксингу серед юнаків та юніорів

Пряма мова: «Завжди собі перед боєм кажу «якщо не я, то хто?». У Броварах провів два поєдинки, однак третій програв. Вийшов більш технічний хлопець аніж я. Думаю, що мені не хватило впевненості», — зазначив бронзовий чемпіон України серед юнаків та юніорів Валентин Кондратов.

Ярослав Дзісяк, якому 15 років, провів у спорті близько десяти років. Бере приклад також із рідного брата, який зараз представляє Збірну Хмельницької області. Хлопець зазначає, що для перемоги не хватило спеціальної фізичної підготовки.

Пряма мова: «У мене були усі шанси для перемоги, однак десь технічно не допрацював. Сподіваюся, що у наступних змаганнях посяду перше місце», — наголосив вихованець ДЮСШ № 2 Ярослав Дзісяк.

У змаганнях взяв участь й шістнадцятирічний Данило Ілаш. Хлопець зазначає, що у кікбоксингу уже два роки, перед тим займався вільною боротьбою.

Пряма мова: «Досягти більших висот у Кам’янці-Подільському із вільної боротьби вже не було можливо. Перейшов у кікбоксинг, бо не бачив перспектив. Тут хочу стати заслуженим майстром спорту», — розповів Данило Ілаш.

Додамо, що у березні 2020 року відбудеться Чемпіонат України серед дорослих та ветеранів, у квітні пройде Чемпіонат України по студентам та школярам у Черкасах. А вже наступного місяця відбудеться «Кубок світу з кікбоксингу WAKO у м. Будапешті, Угорщина. У червні 2020 року на спортсменів очікує участь в Кубку світу в м. Ріміні, Італія.

Коментарі

Популярні новини