13 лютого в Палаці Спорту «Palapellicone» в Італії відбувся Чемпіонат Європи-2020 зі спортивної боротьби. Жіноча збірна України повернулась додому, здобувши вісім медалей.

Про це повідомила прес-служба асоціації спортивної боротьби України.

Жіноча збірна стала другою в загальному заліку. У змаганнях брали участь спортсменки у вагових категоріях — до 50, 55, 59, 68 і 76 кг. Україну представляли й студентки факультету фізичної культури К-ПНУ ім. І. Огієнка.

Оксана Лівач, тренером якої є Андрій Стадник, виборола срібну медаль у легкій вазі до 50 кг континентального чемпіонату. У фіналі дівчина поступилася учасниці з Болгарії. Бронзову нагороду від збірної України отримала Ангеліна Лисак у ваговій категорії 59 кг.

Пряма мова: «Друзі, хочу поділитись з вами емоціями від Чемпіонату Європи, який проходив у Римі. Сьогодні — срібна медаль. Можна сказати головне, що є медаль, але звісно для мене важливе було золото.

Я дуже хотіла цього й працювала на цей результат. Бо насправді ніхто не уявляє скільки сил, скільки нервів та терпіння було потрачено задля цієї медалі. Можу тільки сказати, що «найважча дорога веде до найвищих вершин» бо це справді дуже нелегка справа», — написала Оксана Лівач на офіційній сторінці Facebook.

Крім того, у Чемпіонат Європи з жіночої боротьби в українській збірній взяли участь Юлія Ткач — чемпіонка Європи, Соломія Винник — срібний призер, Аліна Акобія — срібний призер, Ірина Коляденко — бронзовий призер, Алла Черкасова — бронзовий призер, Аліна Бережна — бронзовий призер.

Коментарі

Популярні новини