Міноборони буде запускати у тестовому режимі електронні військові квитки в першому півріччі 2020 року, про це повідомив Андрій Загороднюк - міністр оборони.

Пряма мова: «Перші електронні військові квитки як тестові будуть вже у першому півріччі 2020 року, але їх поширення займе деякий час, приблизно рік», - розповів міністр оборони Андрій Загороднюк.

Крім того, він зазначив, що у лютому відбудеться презентація проєкту, а електронний військовий квиток буде представлений у двох варіантах, а саме у смартфоні та у вигляді карти зі штрих-кодом, якій буде відповідати запис в електронній системі.

Також, Андрій Загороднюк повідомив, що вже працюють над проєктом, під кодовою назвою «Пласт», який за допомогою автоматизації процесів допомагає у боротьбі з бюрократією. Проєкт у тестовому режимі буде вже наприкінці першого кварталу, а в першому півріччі уже запрацює з переходом на безпаперову форму.

Запровадження Міноборони: електронні військові квитки

Пряма мова: «У першому кварталі 2020 року закуплено техніку у військкомати, для того, щоб оцифрувати весь військовий облік», - зазначив міністр.

Рініше ми повідомляли про те, що 11 грудня 2019 року була запущена перша програма держави під назвою «Дія», з допомогою якої можна використовувати водійські права і техпаспорт в електронному вигляді. А 5 лютого Державна міграційна служба спільно з МВС презентували сервіс онлайн-замовлення заміни загублених водійських прав через електронний кабінет водія.

Крім того, електронні водійські права дозволили використовувати для посвідчення особи в поїздах, а також на внутрішніх авіарейсах. Послугу запущено наразі задля експерименту.

Коментарі

Популярні новини