Олексій Гончарук показав на відео водійське посвідчення у смартфоні «Дія», який дозволяє показувати зі смартфона техпаспорт, водійське посвідчення та багато інших документів.

Презентацію транслювали YouTube-каналі «ТСН Live».

Під час офіційної події виступив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який розповів, що відтепер для того, щоб показати поліції водійське посвідчення, достатньо відкрити електронний додаток «Дія».

Відео: Водіям дозволили показувати електронну версію прав і техпаспорта

Електронний додаток повинен значно полегшити життя українських водіїв, а також уберегти від штрафу за посвідчення, яке часто забувають.

Окрім того, Аваков поділився інформацією, стосовно того, що за 2019 рік на автомобілістів склали близько 310 тисяч протоколів через те, що вони не мали при собі посвідчення. Загалом, через це, до бюджету надійшло 194 млн грн. Тепер же за наявності електронних водійських прав цього вдасться уникнути.

Крім того, за допомогою додатка у перспективі можна буде бронювати готелі та авіаперельоти. Також планується поповнити додаток електронним паспортом громадянина України.

Додаток «Дія» для смартфона можна досить легко і просто завантажити у App Store для iOS та у Play Market для Android. Після цього потрібно пройти реєстрацію через онлайн-банкінг Bank ID. Наступним короком є вигадати чотиризначний код і все – водійське посвідчення і техпаспорт з’являться у вашому смартфоні.

Коментарі

Популярні новини