Обсяг фінансування на забезпечення проведення заходів, передбачених Програмою підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги в місті Кам'янці-Подільському на 2018-2020 роки минулого року склав 50,0 тис. грн.

Відповідне рішення було прийняте та затверджене під час засідання 41 сесії міської ради VII скликання.

На виконання протягом 2019 року було організовано та проведено конкурс на визначення переліку книжкових видань, пропонованих до випуску за кошти міського бюджету. Засідання експертної ради з питань книговидання відбулось 13 серпня 2019 року.

За кошти міського бюджету департаментом гуманітарної політики було профінансовано три книжкові видання. А саме збірку поезій Лещинської Н.М. «Кам’янець ліричний». У ній зібрано вірші, легенди, гуморески та проза.

На розвиток української книги з бюджету Кам’янця виділено 50 тисяч гривень

До двотомника Прокоф’єва І.П увійшли поетичні твори, літературно-критичні статті, літературознавчі праці. Перший том уміщує вибрані вірші із виданих книг письменника і науковця.

Книжкове видання Дегтяря К. Б. «50 років у творчому вирі висвітлює 50-ти річну історію розвитку дитячої художньої школи та знайомить з важливими сторінками діяльності мистецьких закладів Кам’янеччини першої третини XX ст».

Відповідно до Положення про експертну раду з питань книговидання 10 % примірників книг надійшло у фонди міської централізованої бібліотечної системи, 10 % – у департамент гуманітарної політики для презентаційних потреб, 80% – авторам книжкових видань.

Коментарі

Популярні новини