25 січня у Кам’янці-Подільському стартував фестиваль «Rock Цунамі».

На території приміщення «От заката до рассвета» виступили п’ять музичних гуртів. Востаннє цей захід організовувався у 2013 році, ведучим якого був Микола Гордійчук.

«Вчора мало бути чотири вокальні групи з різних шкіл. Однак, через карантин у навчальних закладах, виступи скасували. Останній раз ми організовували цей фестиваль сім років тому. Після цього ми його не проводили через відсутність залу.

Минулого року ми переїхали у це приміщення, де вже є репетиційна зала і місце, де можна проводити фестивалі», — розповів організатор заходу Михайло Верєтєха.

Гурт «72 години» існує пів року. Музиканти порівнюють андеграунд-культуру зі своєрідним підпіллям.

«Це музика не для широкого кола слухачів. Оскільки ми з маленького міста й намагаємось «вирватись», то саме поняття «музики» вже є андеграундом. Наш гурт у такому складі працює пів року.

Спочатку відбувалася велика ротація, адже наше місто Деражня — невелике, музикантів багато немає. Але нам вийшло зібрати гурт, який постійно ходить на репетиції.

Музика для нас — більше хобі ніж професія. Пишемо й свої пісні, робимо програму, щоб показати її людям і отримати фідбек», — розповів соліст колективу Тарас Нечипорук.

Вперше на фестивалі «Rock Цунамі» виступив молодіжний гурт Black Maze.

«Ми всі — кам’янчани. Двічі на тиждень проводимо репетиції в студії. У нас була ціль створити власний гурт. Назва Black Mace означає лабіринт, таємничість, незвичайність.

Так як це наш перший виступ, ми відчували шалене хвилювання. Надалі хочемо збільшити кількість музикантів у своєму колективі» , — зазначають учасники гурту.

26 січня для кам’янчан гратимуть колективи «Dont Gain», «Shocker Band», «Мечта», «Праздник», «Орион», «Альтернатива».

Коментарі

Популярні новини