22 січня у Кам'янець-Подільському міському будинку культури відбулися урочистості до Дня Соборності України. До пам'ятника Тарасу Шевченку представники Молодіжної ради міста поклали квіти.

Захід розпочався з виступу Кам'янець-Подільського коледжу культури та мистецтв, а також ансамблю танцю «Квітка» та народної аматорської академічної хорової капели «Гомін».

«У цей день ми висловлюємо велику подяку нашим воїнам, нашим захисникам. Я впевнений, що наші території об'єднаються найближчим часом. Луганськ, Донецьк, Крим — це Україна. Ми — єдина держава.

Для кожного громадянина України настав час усвідомлювати себе повноцінним господарем держави, вимогливим до влади», — привітав з Днем Соборності України секретар Кам'янець-Подільської міської ради Дмитро Васильянов.

Під час дійства за активну громадянську позицію, діяльність та вагомий внесок у збереження української державності був нагороджений відзнакою міського голови «За заслуги перед міською громадою» за особисті заслуги перед міською громадою В'ячеслав Полятинчук, голова Кам'янець-Подільського об'єднання Товариства «Просвіта» ім.Тараса Шевченка.

«Ця відзнака є не лише моєю, а команди«Просвіти», яка втілювала у наші успішні проєкти. У цей день я хочу представити книгу, яка має дуже символічну назву «Кам'янець — соборна столиця України», яка видана у видавництві «Абетка» просвітянином Ярославом Стиценим.

Книгу, яку впорядкував просвітянин Дмитро Бабюк. Це книжка-фотоальбом, історія Кам'янця-Подільського, який 100 років тому був соборною столицею України», — промовив В'ячеслав Полятинчук.

6 листопада делегація Західноукраїнської Народної Республіки прибула з резолюцією проробити заходи до з'єднання всіх українських земель в єдину державу.

1 грудня 1918 року на станції містечка Фастів було підписано документ — передвступний договір про злуку. А вже 22 січня у Києві на Софіївській площі в присутності тисячі людей було проголошено Акт злуки УНР та ЗУНР.

Коментарі

Популярні новини