22 січня у Кам'янці-Подільському відбулась Молодіжна інформаційно-просвітницька акція «День Соборності на Соборній».

«Молодіжна рада міста ініціювала провести цю акцію у День Соборності на Соборній вулиці. Молодь усвідомлює та розуміє, що важливо всім, не тільки молодим людям пам'ятати й розуміти, який сьогодні день.

Ідея, яку підтримали всі виникла на одному засіданні. Молодь виходить з прапорами на центральній вулиці міста і запитує в мешканців, що для них означає соборність.

Якщо людина правильно дає відповідь — отримує в подарунок прапорець, якщо не може дати відповідь — отримує інформаційну картку в якій коротко описані головні речі, які стосуються Дня Соборності України», — зазначила заступниця завідувача відділу молоді та спорту департаменту гуманітарної політики у Кам'янець-Подільській міській раді Лілія Шкира.

Також в цей день у Кам'янці-Подільському пройшов флешмоб з хештегом #мости_єднання.

«Нехай в цей день єднаються люди з людьми так, як це робили у 1919 році, бо тільки об'єднавшись, ми збережемо незалежність. Кожен з нас хоче бути щасливим і жити в мирній Україні, то зробімо це разом. Єднаймося сьогодні, єднаймося завтра, єднаймося назавжди», — написала на сторінці Facebook кам'янчанка Діана Яцишин.

22 січня 1918 року вважається однією з найважливіших історичних дат для України. Адже в цей день було проголошено незалежність УНР.

Вже рівно через рік — 22 січня 1919 року у Києві на Софіївській площі було оголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу.

У 2011 День Соборності України екс-президент Віктор Янукович з'єднав з Днем свободи, що на той час святкувався 22 листопада. Однак у 2014 році указом Президента України Петра Порошенка, свято було відновлене.

Коментарі

Популярні новини