На реалізацію Програми «Забезпечення дітей хворих на цукровий діабет 1 типу виробами медичного призначення на 2020 рік» із міського бюджету Кам’янця-Подільського планується виділити 655 тисяч гривень.

Відповідне рішення прийнято на 83 сесії Кам’янець-Подільської міської ради.

Зокрема, відповідно до затвердженої Програми планується закупити реактиви для лабораторії: набору реактивів для визначення глікованого гемоглобіну; набору для визначення мікроальбумінурії в сечі; мікроальбуфан тест-смужки для визначення мікроальбуміну і креатину, витратні матеріали до інсулінової помпи Paradigm 715; Paradigm 515 Виробник — Medtronic; виробів медичного призначення — шприци інсулінові, голки інсулінові, ланцети.

На обліку в комунальному некомерційному підприємстві «Дитячий медичний центр» Кам’янець-Подільської міської ради перебуває 36 дітей хворих на цукровий діабет 1 типу, із них 0-14 років – 26; 15-18 років – 10. У 5 дітей замісна інсулінотерапія здійснюється шляхом інсулінової помпи Paradigm 715 - 4 дітей; Paradigm 515 -1 дитина, виробник – Medtronic.

У Кам’янці-Подільському затверджено Програму на допомогу дітям хворих на цукровий діабет

Сказано, що фінансування проводиться в межах бюджетних призначень, встановлених рішенням міської ради про міський бюджет на відповідний рік за цією Програмою.

Протягом року обсяг фінансування шляхом коштів міського бюджету може змінюватися згідно з рішенням міської ради про внесення змін до показників міського бюджету міста на відповідний рік, виходячи з наявного ресурсу міського бюджету.

Додамо, що цукровий діабет є найпоширенішим ендокринним захворюванням. Через значну розповсюдженість, тенденцію до росту числа пацієнтів, хронічний перебіг, високу інвалідизацію хворих став серйозною медико-соціальною проблемою.

Коментарі

Популярні новини