13 січня 2020 році на маршрут виїхав додатковий комунальний автобус як пілотний проєкт для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Про це повідомляє прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради.

Зазначається, що комунальний автопарк Кам’янець-Подільського поповниться ще одним автобусом. Рішення про пільгові перевезення комунальним транспортом було прийнято міською владою 2011 року. Нині їх забезпечують чотири автобуси.

Вони обслуговують кам’янчан за такими маршрутами: №20 «вул. І. Франка — м-н Жовтневий», №21 «ВАТ «М’ясокомбінат» — с. Першотравневе», №22 «с. Першотравневе — пологовий будинок», №23 «Підзамче — м-н Жовтневий».

Торік комунальним транспортом міста скористалися понад 1 млн осіб пільгових категорій і 18,6 тис. жителів, які проплатили проїзд. Окрім того, щомісяця в навчальний період цей вид транспорту безкоштовно перевозить до трьох тисяч школярів.

У Кам’янці-Подільському виїхав додатковий комунальний автобус

Зазначається, що вартість проїзду в такому транспорті — одна з найнижчих в Україні, 2.50 грн. Додамо, у Кам’янці-Подільському діє 18 автобусних маршрутів, які з’єднують всі райони міста. Загальна протяжність маршрутів складає 340,5 км.

Послуги пасажирських перевезень надають 4 юридичних підприємства та 94 приватних перевізників. Загальна кількість автобусів складає 198 одиниць. Щоденно перевезення пасажирів здійснює близько 155 автобусів.

З метою забезпечення стабільного функціонування системи пасажирських перевезень міста, дотримання графіків та інтервалів руху автобусів здійснюється контроль за дотриманням перевізниками графіків руху за допомогою сиcтеми GPS.

Також пасажири можуть за допомогою гаджетів відстежувати прибуття та рух автобусів на території міста. Для контролю за дотриманням перевізниками правил надання послуг та культури перевезень пасажирів впроваджено ID – картку. За допомогою мобільного додатку пасажири безпосередньо можуть оцінити роботу водія автобуса.

Коментарі

Популярні новини