Карантин вніс певні зміни в освітній процес, але ЗНО відбудеться за будь-яких обставин.

Заступник Міністра освіти та науки Єгор Стадний відповів на головні запитання щодо проведення ЗНО та поділився порадами з одинадцятикласниками, які зараз навчаються дистанційно.

Пряма мова: «Не дивлячись на складну ситуацію, яка склалась, зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься за будь-яких обставин. Якщо карантин закінчиться до початку червня, основна сесія ЗНО відбудеться між 25 червня та 17 липня. Якщо ж карантин триватиме до початку серпня, основна сесія ЗНО відбудеться між 17 серпня та 4 вересня.

Відео: ЗНО відбудеться за будь-яких обставин

ЗНО — є досить важливим абсолютно для кожного з учнів, крім того, по-перше, ЗНО не дозволить повернути корупцію при вступі, по-друге, в умовах епідемії ЗНО набагато безпечніше ніж вступні іспити. Пам'ятайте головне — карантин — це не канікули!» — розповів Єгор Стадний.

Минулого 2019 року було 145 000 абітурієнтів, та подано близько 900 000 заяв, 70% заяв було подано до 5-ти міст таких як: Київ, Харків, Львів, Дніпро та Одеса.

Крім того, він дав кілька порад одинадцятикласникам, які навчаються дистанційно: продовжувати навчання вдома, самостійно чи на онлайн-курсах, на ютуб-каналах, обрати якісну програму та університет де сильні викладачі та студенти, сприятливе середовище, де можна буде реалізувати свій проєкт де кожен зможе отримати справжню практику та самостійно обрати предмети.

Таким чином, не дивлячись на карантин, навчатись потрібно, та готуватись до ЗНО також.

ЗНО відбудеться за будь-яких обставин

Додаткову інформацію ви зможете знайти за посиланням: http://mon-covid19.info/?fbclid=IwAR1aGkGsKJajzEgW1oo90SkNerurda2d3TxDsbSp-h9EuK4aGHT4t6Sjo9Q

Коментарі

Популярні новини