Сьогодні, 14 квітня було розглянуто багато важливих питань для міста на позачерговій сесії міської ради.

Обговорили питання щодо підтримки підприємців міста, а саме, на період карантину звільнили від єдиного податку платників I та II груп, але обов'язковим є написання відповідної заяви у податкову.

Також депутати затвердили програму, що стосується інформатизації галузі охорони здоров'я міста. Це є важливим кроком для продовження медичної реформи. Не дивлячись на складну ситуацію, вона не зупинилася.

Крім того, було прийняте ще одне рішення стосовно перерозподілу бюджету-2020. Для забезпечення та надання медичних послуг, виділено кошти на ті послуги, які не відшкодовуються Національною службою здоров'я.

До прикладу, крім інформатизації галузі (2,1 млн грн), також на програми стосовно антирабічної допомоги (150 тис.), паліативної допомоги (600 тис.), медкомісії при проведенні призову до ЗСУ (700 тис.), шкільної медицини (999 тис.), забезпечення дітей пільгових категорій безоплатними медикаментами (270 тис.). Крім того, виділили 1 млн грн на придбання цифрового рентгенапарата для Перинатального центру.

Пряма мова: «Щодо ситуації з міським бюджетом, то вона досить складна. Через пандемію та карантин наразі місто не має жодних надходжень. За перший квартал недоотримали вже 13 млн 400 тис. грн. Бюджет — це своєрідний план. Заплановано досить багато, а розраховуватися наразі нема чим». — розповів міський голова Михайло Сімашкевич.

Відео: Обговорення головних питань міста на позачерговій сесії

Крім того, було знову підняте болюче питання, яке стосувалось роботи центрального ринку. Останнім часом неодноразово до міської ради зверталися та продовжують звертатися жителі міста з проханням розглянути питання щодо можливості здійснення торгівлі на продуктових ринках, які розташовані на території міста, за умови дотримання необхідних санітарних вимог під час карантину.

Не дивлячись на це, лише з третього разу депутати міської ради проголосували за звернення до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, для того, щоб отримати роз'яснення стосовно можливості чи заборони роботи ринку.

На разі усі чекатимуть відповіді, а допоки питання з ринком залишається відкритим, а сам ринок зачинений. Таку інформацію повідомив міський голова Михайло Сімашкевич на своїй сторінці у Фейсбук.

Коментарі

Популярні новини