Уже з квітня уряд обіцяє такі виплати для пенсіонерів.

Довгожителям – по 500 грн, пенсіонерам, які працюють – надбавка, решті – одноразова допомога у сумі тисяча гривень.

Вже з 7 квітня розпочали виплачувати по 500 гривень пенсіонерам, яким за 80. Дана щомісячна надбавка розраховувалася автоматично всім літнім особам, пенсія в яких не перевищує розміру середньої зарплати в Україні – станом на сьогодні це – 9205 гривень. Що стосується пенсіонерів, які старше 80 років та мають страховий стаж не менше ніж 25 років для чоловіків, або 20 – для жінок, розмір їхньої пенсії, разом із доплатою, не може бути нижчим як 2600 гривень.

На сьогодні багато пенсіонерів цікавляться, коли вони нарешті зможуть отримати свої гроші, які було обіцяно у зв’язку з поширенням коронавірусу. Як з’ясувалося, відповідна постанова є! Але, остаточного рішення народних депутатів, які мають проголосувати за зміни до Держбюджету України, ще немає.

Підвищення пенсій

Пряма мова: «Ці виплати будуть розпочаті, коли народні депутати внесуть зміни до Держбюджету на 2020 рік. Допомоги будуть нараховуватись автоматично. Одноразову виплату у тисячу гривень мають отримати пенсіонери, розмір пенсії яких не перевищує 5000 гривень.

Крім того, такі виплати передбачені людям з інвалідністю; особам, котрі втратили годувальника; громадянам, які досягли пенсійного віку, але ще не набули права отримати пенсію.

Кошти вони отримають на банківську картку, на яку приходить пенсія, або ж через поштове відділення», – розповіла Оксана Миколаївна – начальниця Кам’янець-Подільського сервісного центру обслуговування громадян ГУ ПФУ у Хмельницькій області

Більші пенсії з квітня отримають і пенсіонери, які працюють. Їм автоматично зроблено перерахунок з урахуванням страхового стажу, набутого по лютий 2020 року. В нашій області це близько 11 тисяч осіб, пенсія в яких збільшиться в середньому на 130 грн.

Ще одне підвищення трудової пенсії чекає вже в травні – на 11%, це близько 250 грн. Однак кошти отримають лише ті особи, які заробили на пенсію. Наразі в місцевому сервісному центрі очікують на детальні роз’яснення щодо цього і закликають пенсіонерів не виходити з дому, адже всі перерахунки будуть здійснюватися автоматично.

Більш детальну консультацію можна отримати за номером «Гарячої лінії»: 3-38-94.

Інформацію повідомила начальниця Кам’янець-Подільського сервісного центру обслуговування громадян ГУ ПФУ у Хмельницькій області Оксана Драбик.

Коментарі

Популярні новини