В Україну повертаються холоди – вночі 12 квітня по всій території країни обіцяють мінусову температуру.

За даними синоптиків, прохолодна погода з морозами та навіть мокрим снігом триватиме як мінімум до кінця наступного тижня.

Синоптики розповіли, що це пов'язано з повітряними масами, які прийшли до нас з півночі. Морозна погода може продовжитися в Україні аж до першої половини травня.

Пряма мова: «На території України будуть поширюватися холодні північні повітряні маси. І при антициклональному характері погоди вночі будуть суттєві охолодження. За нашими спостереженнями приморозки можуть спостерігатися навіть у першій половині травня», — повідомив заступник директора Укргідрометцентру Леонід Прокопенко

Синоптики попередили про заморозки та сильний вітер

Валентина Лащенко — провідний синоптик Гідрометцентру додала, що в Україну прийшло холодне повітря зі Скандинавії.

Пряма мова: «Сухе та холодне повітря, малохмарна і спокійна погода, з проясненнями вночі. Все це сприяє приморозкам у нічний час. Для початку і середини квітня – це нормальне явище, рідко, коли квітень обходиться без заморозків та навіть мокрого снігу», — повідомила Валентина Лащенко.

Погода буде досить нестійкою. З понеділка, 13 квітня буде потепління, а потім знову похолодає. У вівторок, 14 квітня на заході, в центрі та півночі передають дощі, які перейдуть в мокрий сніг.

Синоптики попередили про заморозки та сильний вітер

Денна температура в понеділок, 13 квітня, спочатку підвищиться до +15...+18°C, а у вівторок, 14 квітня, на заході та в центрі обіцяють до +3...+7°C.

У ніч на середу, 14 квітня, знову чекають нічні заморозки до -3°C, а вдень на більшій території буде всього лише +3...+5 С.

Вдень 13 квітня у більшості областей пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності — жовтий). 14 квітня у більшості областей країни пориви вітру 15-20 м/с; вночі у східних, Запорізькій та Херсонській областях на поверхні ґрунту заморозки 0-5°, в Карпатах значний мокрий сніг (І рівень небезпечності — жовтий). Вночі 14 квітня у східних областях заморозки на поверхні ґрунту 0-5° (І рівень небезпечності — жовтий).

Коментарі

Популярні новини