У Кам’янці-Подільському розпочалися фільмування українського історичного детективного фільму за мотивами коміксу Ігоря Баранька «Максим Оса». Кінострічка режисера Мирослава Латика має стати першою в історії українського кінематографа екранізацією коміксу.

Про це повідомив заступник міського голови Вадим Савчук у Facebook.

У Кам’янці-Подільському тривають знімання першого в Україні екранізованого коміксу

Відомо, що перший етап фільмування розпочався у Кам'янці-Подільському. А також у Хотині та лісах під Києвом. В Іспанії пройде другий етап. На даний момент, зняли третину фільму.

3 червня 2019 року пройшло засідання Ради щодо державної підтримки кінематографії. На ньому було розглянуто долю кінокоміксу «Максим Оса». Як відомо, проєкт знаходився в підвішеному стані ще з 2013 року. За цей час він перемінив трьох режисерів і п'ять продюсерів.

У Кам’янці-Подільському тривають знімання першого в Україні екранізованого коміксу

Рада по державну підтримку кінематографії на прохання творців картини «Максим Оса» підтримала і затвердила нового режисера Мирослава Латика. Він відомий по роботі над веб-серіалом «5baksiv.net».

А також по гостросюжетній повнометражній пригодницькій детективній комедії «Справа Хом’яка. 5 баксів», яка стала однією із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно і отримала державну фінансову підтримку розміром 3 млн 609 тис. гривень.

У Кам’янці-Подільському тривають знімання першого в Україні екранізованого коміксу

Кінокомікс «Максим Оса» — екранізація автора Ігоря Баранько. Це розповідь про українського козака, який повернувся з походу на монголо-татар. Однак вдома його вважають загиблим і, навіть, насипали могилу.

«Мертвий» чоловік вмішується у розслідування вбивства в будинку місцевого пана. Там він стикається з містикою українського фольклору, зокрема перевертнями.

Коментарі

Популярні новини