Засновник закладу загальної середньої освіти може прийняти рішення про гнучкий режим прийому документів для зарахування дошкільнят у перший клас online, або перенесення цих термінів подачі на час карантину; подавати документи електронною поштою в сканованому вигляді без електронного підпису, при цьому, отримані таким способом документи реєструються окремо від інших із зазначенням електронної адреси відправника і адресата.

Під час зарахування до першого класу заборонено проводити конкурси та заходи для перевірки знань і компетентностей дитини. Це допустимо лише для приватних закладів освіти та спеціалізованих закладів системи культури та спорту.

Терміни прийому документів для зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти визначаються органами місцевого самоврядування та виконавчої влади. При цьому, термін прийому заяв не може бути меншим за один місяць. Вся інформація по прийому документів та способи їхнього подання має бути оприлюднена впродовж двох робочих днів з дня прийняття відповідного рішення. Заклади освіти або їхні засновники мають опублікувати її на власних веб-сайтах.

Коментарі

Популярні новини