11 березня у Національній академії Держприкордонслужби імені Богдана Хмельницького проходило офіційне відкриття чемпіонату з рукопашного бою.

Прикордонники з усіх регіональних управлінь змагатимуться в пам'ять своїх колег, які загинули, захищаючи кордон.

Пряма мова: «Змагання будуть проходити у два етапи впродовж трьох днів. Перший тур проходив вчора, 10 березня, на якому демонстрували прийоми самозахисту, затримання порушників, а також конвоювання.

Сьогодні, 11 березня бійці-прикордонники будуть демонструвати свою майстерність у больових задушливих прийомах, ударної та кидкової техніки. Фінал відбудеться завтра, 12 березня, на якому будуть проходити бої тривалістю 5 хвилин, де кожен спортсмен зможе показати свої вміння та навички». — розповів головний суддя змагань Гарій Осєдлевич.

Микола Подоляк — помічник голови Держприкордонслужби з розвитку фізичної культури та спорту зазначив, що змагання з рукопашного бою проводяться на базі академії, де створені усі умови для проведення таких змагань.

Пряма мова: «Спочатку, у кожному регіональному підрозділі проводились відбіркові ігри. На чемпіонаті беруть участь 24 команди, 96 спортсменів, з них три майстри спорту міжнародного класу, шість майстрів спорту, кандидати у майстри спорту і розрядники. Крім того, є три чемпіони світу і три чемпіони Європи» — розповів Микола Подоляк.

Спортивні змагання для прикордонників завжди були дуже важливими, адже таким чином військовослужбовці фізично готуються для виконання службових завдань на кордоні.

Коментарі

Популярні новини