Сьогодні, 11 березня буде розглянуто рішення Кабінету Міністрів щодо карантину по всіх регіонах України.

Вчора, 10 березня, відбулося засідання Державної комісії стосовно питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорили питання протидії, щодо поширення коронавірусу в Україні. Цю інформацію повідомили у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

У повідомленні зазначили, що голови обласних державних адміністрацій вже надали пропозиції стосовно необхідних заходів протидії коронавірусній інфекції.

Остаточна інформація щодо плану боротьби з коронавірусом та рішення про застосування обмежень в країні буде ухвалений сьогодні, 11 березня на засіданні Кабінету Міністрів. Ці питання будуть стосуватись карантину у навчальних закладах.

В усіх регіонах України можуть ввести карантин

Карантин буде оголошений на загальнонаціональному рівні, а далі рішення будуть прийматися на рівні місцевої влади. Крім того, Кабмін планує ввести загальнонаціональне обмеження у вигляді заборони на проведення спортивних змагань та інших масових заходів.

В Україні офіційно одна людина захворіла на коронавірус «COVID-19». У світі ж такий діагноз у понад 119 тисяч людей, з яких понад 65,7 тисячі вже одужали. На оперативній карті даних університету Джона Гопкінса можна стежити за ситуацією з коронавірусом.

Міністерство охорони здоров’я України рекомендує для профілактики захворювання:

  • Часте миття рук, або обробка засобами дезінфекції;
  • Прикривати рот і ніс паперовою хустинкою під час кашлю та чхання, а також уникати контакту з тими, хто має гарячку та кашель;
  • При підвищеній температурі тіла, кашлі чи ускладненому диханні, швидко звернутись до лікаря і повідомити йому історію подорожей;
  • Не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Коментарі

Популярні новини